Lideri ai partidului german de extremă dreapta AfD, aşteptaţi marţi la Moscova pentru o ''vizită foarte importantă''

Lideri ai partidului german de extremă dreapta AfD, aşteptaţi marţi la Moscova pentru o ''vizită foarte importantă''

Ministrul afacerilor externe al Federaţiei Ruse, Serghei Lavrov, îi va primi marţi la Moscova pe mai mulţi lideri ai partidului german de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), pe fondul tensiunilor între cele două ţări, în cadrul unei vizite descrise de Kremlin drept ''foarte importantă'', informează dpa.

Rusia a menţinut relaţii foarte variate cu Germania, unele de succes în anumite domenii şi mai puţin bune în altele, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, cu privire la respectiva vizită, potrivit agenţiei de presă ruse Interfax.

Foto: (c) RUSSIAN FOREIGN AFFAIRS MINISTRY HANDOUT / EPA


Serghei Lavrov se va întâlni cu şeful grupului parlamentar al AfD, Tino Chrupalla, ce va fi însoţit de purtătorul de cuvânt al partidului în probleme de politică externă, Paul Hampel.

AfD a declarat la Berlin că această vizită survine ca urmare a invitaţiei formulate de către parlamentul rus.

Relaţiile ruso-germane sunt în prezent unele tensionate, după otrăvirea lui Aleksei Navalnâi, critic vocal al conducerii ruse tratat cu succes la Berlin după ce a fost transferat în stare gravă din Rusia, la sfârşitul lui august.

Navalnâi, 44 de ani, a fost transferat la Berlin dintr-un spital din Rusia, după ce s-a simţit foarte rău în timpul unei vizite pe care a întreprins-o într-un oraş din Siberia, în timpul campaniei electorale. Laboratoare din Germania, Franţa şi Suedia au depistat în organismul său urme de otrăvire cu substanţa neorotixă Noviciok.

În octombrie, la cererea Germaniei, Uniunea Europeană a impus în contextul cazului Navalnâi sancţiuni împotriva a şase oficiali ruşi importanţi, printre care şeful Serviciului Federal de Securitate (FSB), Aleksandr Bortnikov.

Partidul german de extremă dreapta AfD pledează pentru ridicarea sancţiunilor impuse împotriva Rusiei de către UE şi pentru normalizarea relaţiilor cu Moscova. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...