Liderii celor patru regiuni separatiste au mers la Moscova pentru a finaliza anexarea

Liderii celor patru regiuni separatiste au mers la Moscova pentru a finaliza anexarea

Liderii a patru regiuni separatiste controlate de Rusia în Ucraina s-au deplasat la Moscova pentru a finaliza anexarea acestor teritorii după „referendumuri” considerate nişte „simulacre” de Kiev şi Occident, informează joi AFP.

În cele patru regiuni s-au organizat referendumuri ilegale FOTO Shutterstock

Responsabilii instalaţi de Moscova în regiunile Doneţk, în estul Ucrainei, precum şi în Zaporojie şi Herson, în sud, au sosit la Moscova miercuri seara, cu avionul, potrivit agenţiilor de presă ruse, potrivit Agerpres.

„Sunt la Moscova”, a anunţat la rândul său, joi, pentru agenţia de presă TASS, responsabilul instalat de Rusia la conducerea regiunii Lugansk (est), Leonid Pasecinik. El urma să fie primit de preşedintele rus Vladimir Putin pentru a oficializa anexarea regiunii Lugansk de către Rusia.

Miercuri, cei patru responsabili separatişti i-au adresat lui Vladimir Putin „cereri oficiale” în acest sens.

„O întrevedere cu preşedintele (Vladimir Putin) este, bineînţeles, prevăzută. Nu pot spune unde şi când. Nu am această informaţie”, a declarat joi un responsabil al administraţiei de ocupaţie ruse din Herson, Kiril Stremusov.

Procesul de anexare a celor patru zone aflate sub control rus în Ucraina s-a accelerat în ultimele zile, prin organizarea în grabă a unor „referendumuri”, care sunt calificate drept „mascaradă” şi „simulacre” de Kiev şi de susţinătorii săi occidentali.

Potrivit agenţiilor de presă ruse, Parlamentul de la Moscova va vota în următoarele zile un document ce oficializează anexarea. Va avea loc şi un discurs al lui Vladimir Putin în faţa deputaţilor şi senatorilor.

Semn că Kremlinul intenţionează să marcheze evenimentul, sunt prevăzute de asemenea festivităţi la Moscova vineri, municipalitatea anunţând închiderea unor străzi din centrul oraşului, inclusiv în jurul emblematicei Pieţe Roşii, unde o scenă este în curs să fie amplasată.

După un „referendum” de anexare în 2014 a Peninsulei Crimeea, în sudul Ucrainei, Putin a susţinut, într-o atmosferă de mare fast la Kremlin, un discurs în care le-a cerut parlamentarilor ruşi să valideze alipirea acestui teritoriu la Rusia.

Comunitatea internaţională nu a recunoscut niciodată această anexare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?