Liderii coaliţiei - întâlnire cu ministrul Justiţiei pe tema unei OUG privind legile justiţiei (surse)

Liderii coaliţiei - întâlnire cu ministrul Justiţiei pe tema unei OUG privind legile justiţiei (surse)

Liderii coaliţiei de guvernare, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, urmează să aibă o întâlnire cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pentru a discuta despre textul unei ordonanţe de urgenţă privind legile justiţiei, au precizat, joi, surse politice.

Potrivit surselor citate, este de aşteptat să se discute şi despre situaţia protocoalelor de colaborare, dar şi despre oportunitatea unor prevederi referitoare la amnistie şi graţiere.

Joi, ministrul Tudorel Toader a anunţat că proiectul de ordonanţă de urgenţă privind legile justiţiei este gata şi va fi trimis la CSM.

Întrebat dacă este gata proiectul, Toader a răspuns: "Da. Şi îl trimit oficial astăzi la CSM. Spuneam aseară că nu voi comunica public modificările preconizate, din simplul motiv că membrii CSM să nu afle din media, să afle oficial", a declarat Toader la sediul CSM.

Ministrul Justiţiei preciza cu o zi înainte că a agreat de comun acord cu membrii Comisiei de la Veneţia adoptarea unei ordonanţe de urgenţă care să preia recomandări ale acestui organism cu privire la legile justiţiei.

El explica faptul că a avut şapte propuneri şi toate au fost agreate - propunerile de modificare au fost considerate ca binevenite şi chiar necesare pentru evitarea unor disfuncţionalităţi. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

3 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

4 Așa o fi?

5 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu