Liderii militari de renume mondial vor oferi sprijin şi consiliere Ucrainei

Liderii militari de renume mondial vor oferi sprijin şi consiliere Ucrainei

Lideri militari de top care au format Consiliul Consultativ Strategic (SAC) vor oferi sprijin şi consiliere armatei ucrainene. Echipa cu experienţă fără precedent în război şi planificare strategică îi include pe:

- generalul în retragere Rick Hillier , fost şef al Statului Major al Apărării Canadei, şef al Consiliului Consultativ Strategic,

-generalul în retragere Wesley Clark , fost comandant suprem al forţelor aliate în Europa,

-generalul în retragere David Petraeus , fost comandant al Comandamentului Central al SUA şi al forţelor SUA şi NATO din Irak şi Afganistan, fost director al CIA,

-generalul în retragere Dick Lauderwijk Berlin , fost şef al Statului Major al Ţărilor de Jos.

Consiliul Consultativ Strategic şi-a stabilit obiectivul de a oferi pentru 100.000 de soldaţi din cadrul Forţelor Teritoriale de Apărare ale Ucrainei mijloace principale de protecţie, cum ar fi căşti, veste antiglonţ, ochelari balistici şi truse de prim ajutor, care a fost anunţat în cadrul unei conferinţe de presă cu participarea generalilor.

Experţii militari s-au unit pe baza platformei de strângere de fonduri a Congresului Mondial Ucrainean „Uniţi-vă cu Ucraina”. Prin intermediul platformei, SCU va strânge fonduri la nivel mondial pentru achiziţionarea de echipamente, iar Consiliul Consultativ Strategic va oferi cel mai înalt nivel de expertiză pentru a consilia, procura şi livra în prima linie cele mai necesare echipamente de razboi.

Campania „Uniţi-vă cu Ucraina” a livrat deja o parte din echipamentele vitale pe front şi va continua această misiune pentru Ucraina să învingă armata rusă”, a spus generalul Hillier. „Ucrainenii luptă pentru libertatea lor şi, în cele din urmă, şi pentru a noastră”, a mai spus acesta.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...