Liderii PSD ai Regiunii de Nord-Vest consideră că Liviu Dragnea trebuie să rămână preşedintele partidului

Liderii PSD ai Regiunii de Nord-Vest consideră că Liviu Dragnea trebuie să rămână preşedintele partidului

Liderii PSD ai Regiunii de Nord-Vest consideră că preşedintele partidului, Liviu Dragnea, nu are nici un motiv să-şi dea demisia "înainte de pronunţarea unei decizii finale", după judecarea apelului la sentinţa dată joi de condamnare la închisoare cu executare.

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES de Biroul de presă al PSD Regiunea de Nord Vest, liderii social-democraţi din această zonă aşteaptă ca apelul să fie judecat în concordanţă cu decizia CCR şi îl susţin în continuare pe Liviu Dragnea la conducerea partidului şi a Camerei Deputaţilor.

"Preşedintele Liviu Dragnea nu are nici un motiv de a-şi înainta demisia înainte de pronunţarea unei decizii finale şi toţi trebuie să ne raportăm la prevederile Constituţiei României, la Directivele Europene şi la standardele Comisiei de la Veneţia, care garantează prezumţia de nevinovăţie. Coaliţia la guvernare PSD+ALDE nu trebuie să fie afectată şi, de aceea, nici guvernarea nu va avea de suferit. Ne vom concentra pe realizarea programului de guvernare şi vom duce până la capăt reforma justiţiei cu transpunerea în legislaţie a deciziilor CCR, CEDO şi Directivele Europene", se arată în comunicatul liderilor social-democraţi.

Aceştia îşi exprimă încrederea că Liviu Dragnea şi va demonstra nevinovăţia în justiţie.

"Avem încredere că Liviu Dragnea îşi poate demonstra în faţa instanţei nevinovăţia şi poate transforma în achitare, după judecarea apelului, sentinţa de azi. Reprezentanţii social-democraţi ai Regiunii de Nord-Vest fac un apel la solidaritate şi unitate în interiorul Partidului Social Democrat, fiind solidari cu Liviu Dragnea", se subliniază în comunicat.

Potrivit aceleiaşi surse, coaliţia PSD-ALDE trebuie să continue dezbaterile în vederea adoptării reformelor necesare pentru "stoparea abuzurilor şi a încălcării drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor".

Comunicatul comun este asumat de vicepreşedinţii PSD ai Regiunii de Nord-Vest, Gabriel Zetea şi Doina Pană, alături de liderul PSD Cluj, Horia Nasra, preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, preşedintele PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, şi liderul PSD Sălaj, Tiberiu Marc. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...