Liderii ruși sunt divizați în privința unei posibile ofensive de iarnă în Ucraina, susțin americanii

Liderii ruși sunt divizați în privința unei posibile ofensive de iarnă în Ucraina, susțin americanii

Liderii ruşi sunt divizaţi în ce priveşte declanşarea unei mari ofensive de iarnă în Ucraina, a afirmat marţi un înalt responsabil american, sub acoperirea anonimatului.

Război în Ucraina. FOTO Shutterstock

Declaraţiile oficialului american intervin în contextul în care, potrivit Kremlinului, preşedintele rus Vladimir Putin urmează să fixeze obiectivele armatei pentru 2023, într-o reuniune cu înalţi responsabili militari miercuri.

„Cred că suntem în prezenţa unor puncte de vedere divergente. În mod clar, sunt unii care, cred, îndeamnă la continuarea ofensivei în Ucraina. Sunt alţii care au întrebări reale în ce priveşte capacitatea Rusiei de a o face”, a transmis oficialul american, care a dorit să rămână anonim, scrie Agerpres.

În ce-i priveşte pe ucraineni, aceştia nu arată niciun semn că vor să încetinească şi cred că ruşii trebuie să ţină cont de aceasta în calculele lor, a mai spus responsabilul citat.

Rusia a înregistrat în ultimele luni importante eşecuri militare care au obligat-o să se retragă din regiunea Harkov şi din oraşul Herson, mai scrie Agerpres.

Vladimir Putin a admis marţi că situaţia este extrem de dificilă în cele patru regiuni din sudul şi estul Ucrainei a căror anexare o revendică Moscova, fără însă a le fi cucerit total.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

2 Când vom circula pe Autostrada Transilvania? Problemele de mobilizare ale UMB dau estimările peste cap

3 Rusia, oameni buni...

4 Misteriosul mesaj al lui Valeri Zalujnîi, la 3 luni după ce a fost dat afară de la conducerea armatei ucrainene

5 Potrivit manualului, dacă Rusia ar fi respectat propria doctrină militară, ar fi cucerit Ucraina în prima etapă a invaziei