Liderul AfD avertizează partidul să nu stabilească un calendar concret al ieşirii Germaniei din UE

Liderul AfD avertizează partidul să nu stabilească un calendar concret al ieşirii Germaniei din UE

Alexander Gauland, copreşedinte al partidului de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), şi-a avertizat duminică partidul şi i-a cerut să nu solicite un calendar concret al ieşirii Germaniei din Uniunea Europeană, transmite dpa.

"Cred că nu este înţelept să mergem la alegeri cu o solicitare maximală", le-a spus el delegaţilor reuniţi în oraşul Riesa (estul Germaniei) pentru o conferinţă a partidului.

Dacă ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar va duce la turbulenţe pe termen scurt şi la probleme economice, acest lucru ar putea avea un impact negativ asupra alegătorilor germani la viitoarele alegeri, a apreciat el.

Cei 500 de delegaţi la conferinţă, care se va încheia luni, se pregătesc pentru alegerile pentru Parlamentul European din mai, alegând candidaţi şi stabilind poziţia partidului în chestiuni-cheie.

La conferinţă se va discuta şi sprijinul pentru o eventuală ieşire a Germaniei din Uniunea Europeană, aşa-numitul Dexit, dacă blocul comunitar nu este reformat. O comisie care se ocupă de stabilirea programului AfD a elaborat o primă propunere care prevede o astfel de ieşire în termen de cinci ani, în lipsa unor reforme la nivelul Uniunii Europene. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 FOTO Priviți, oameni buni! Ciolacu, Tudose și Romașcanu, în această seară, la Sărata Monteoru!

3 VIDEO „Este o combinație de neomenie cu prostie rară” / CTP îl calcă-n picioare pe Orban după numirea fostului p…

4 Slugile lui Dan Voiculescu, plantate pe listele PSD pentru alegerile parlamentare

5 Elliott Broidy, omul care l-a dus pe Dragnea la Trump, a pledat vinovat pentru acuzația de lobby ilegal în fav…