Liderul AUR nu a acceptat confruntarea lansată de președintele PLN Suceava. Flutur: Ai scris că vrei Bucovina înapoi, înapoi e la ruși! Nu voi accepta

Liderul AUR nu a acceptat confruntarea lansată de președintele PLN Suceava. Flutur: Ai scris că vrei Bucovina înapoi, înapoi e la ruși! Nu voi accepta

Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, l-a așteptat, duminică, împreună cu primarul Ion Lungu și deputatul Ioan Bălan, pe liderul AUR George Simion, într-o sală pregătită la Casa Culturii din Suceava. Liderul formațiunii nu a venit, deoarece se afla la mitingul organizat în centrul orașului.

Gheorghe Flutur: Bucovina trebuie să meargă înainte pe drumul spre lumea civilizată Foto: Arhivă

Gheorghe Flutur a afirmat că l-a invitat pe George Simion în centrul Sucevei, la ora 15:00, la discuții în cadru civilizat și nu cu „galerie”, pentru a afla care sunt soluțiile acestuia pentru județul Suceava, potrivit News Bucovina .

Întrebat dacă nu merge în mulțimea de afară, Flutur a răspuns că invitația a fost pentru o discuție serioasă, civilizată.

Gheorghe Flutur a ieșit apoi în fața Casei de Cultură și i-a transmis lui George Simion că nu va permite nicio încercare de a readuce Bucovina sub dominația rusească.

Ai scris că vrei Bucovina înapoi! Eu o vreau înainte. Înapoi e la ruși! Nu voi accepta Bucovina înapoi sub nicio formă. Niet ! Îți spun categoric de aici pe limbajul tău. Bucovina trebuie să meargă înainte pe drumul spre lumea civilizată. Bucovina este o zonă frumoasă, pașnică și nu o jucăm la ruletă rusească George Simion”, a spus Flutur.

"Simion te aștept la Casa de Cultură. Eu sunt aici. Sunt bărbat și îmi asum să lupt pentru Bucovina. Ai scos o hârtie că vrei Bucovina înapoi! Eu o vreau înainte spre lumea civilizată. Nu înapoi la ruși! Oameni buni, suntem pașnici bucovinenii. Nu vă luați după extremiști. Doamne ajută și gândul cel bun. Trăiască România normală", a mai spus Președintele PNL Suceava.

Sute de membri şi simpatizanţi ai AUR au participat, duminică după amiază, la un miting organizat pe esplanada Casei de Cultură din Suceava, unde în cursul aceleiaşi zile George Flutur a participat la o reuniune alături de mai mulţi liberali, eveniment care s-a desfăşurat în interiorul clădirii, potrivit News.ro .

La manifestaţia AUR fusese anunţată participarea 2000 de persoane.

Manifestanții au adus cu ei pancarte cu mesaje împotriva preşedintelui CJ Suceava, pe care îl numesc „ultimul baron local din România”. Ei au scandat, cerând demisia lui Flutur. Printre protestatari se afla și liderul AUR, George Simion, care i-a cerut preşedintelui CJ Suceava să iasă în mijlocul protestatarilor.

Hai, fii bărbat, Ghiţă, că nu-ţi face nimeni nimica. Vino încoa! Că prea te ascunzi în fotoliile ale moi!(...) Dacă în cinci minute nu apari venin noi la tine, cu toţii, nu aşa câte unu, câte doi!”, i-a transmis George Simion preşedintele AUR, George Simion.

Reamintim că Gheorghe Flutur, prim-vicepreședinte al PNL și șef al CJ Suceava, a lansat joi o provocare pentru președintele AUR, George Simion, privind o candidatură locală, în condițiile în care reprezentanții AUR au manifestat contra liberalului în ultimele două zile.

Dragi suceveni, am aflat că ieri, de Ziua Unirii, aici, pe aceste trepte, în fața sediului provizoriu al Consiliului Județean Suceava, a fost un miting organizat de un partid politic care a adus oameni din mai multe județe. Ieri, cînd eu eram la Iași să sărbătorim Ziua Unirii Principatelor. Și vreau să transmit sucevenilor următorul mesaj. Sunt un om care a fost ales de mai multe ori cu votul dumneavoastră, al sucevenilor. Vă mulțumesc pentru asta. Mi-ați dat curaj, forță și putere să fac lucruri concrete pentru dumneavoastră. Pe această cale vă anunț că duminică, pe 28 ianuarie, la ora 15, voi fi prezent în centrul Sucevei să stau de vorbă cu cei care au interes și dorință să discutăm despre problemele sucevenilor, despre dezvoltarea județului Suceava. Îl aștept și pe George Simion, contestatarul care a cerut ca eu să nu mai candidez. Îl aștept să stăm de vorbă despre problemele Sucevei și o să-i fac și o propunere. Îl invit să candideze la președinția Consiliului Județean, să intrăm în această competiție să avem ocazia să discutăm problemele sucevenilor. Și îi fac propunerea bărbătească. Dacă eu nu câștig lupta plec din politică acasă. Dacă el nu câștigă lupta, îi cer să plece acasă din politică” a afirmat Gheorghe Flutur într-un mesaj transmis, pe pagina de Facebook PNL Suceava.

Într-un mesaj scurt pentru „Adevărul”, George Simion nu a răspuns pozitiv la provocarea lansată de Gheorghe Flutur.

Primele alegeri sunt cele europarlamentare si sunt convins ca vom fi pe primul loc pe Suceava, inaintea PNL”, a transmis Simion.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”