Liderul cecen Ramzan Kadîrov spune că a trimis 10.000 de luptători în Ucraina

Liderul cecen Ramzan Kadîrov spune că a trimis 10.000 de luptători în Ucraina

Liderul cecen Ramzan Kadîrov susține că a îngroșat rândurilor forțelor invadatoare ruse cu 10.000 de luptători, care au sosit recent în Ucraina după ce și-au terminat concediul.

Ramzan Kadîrov, în prim-plan, într-o demonstrație în fața unor luptători ceceni FOTO Arhivă

Kadîrov a făcut acest anunț redistribuind un filmuleț postat de deputatul de origine cecenă Adam Delimhanov, potrivit căruia 10.000 de luptărori s-au întors în Ucraina pentru a participa la lupte în regiunile Donețk, Herson și Zaporojie.

Potrivit lui Kadîrov, luptătorii ceceni au revenit în Ucraina deoarece și-au terminat concediul.

Anunțul cu privire la reîntoarcerea luptătorilor ceceni în Ucraina survine pe fondul eșecurilor grele înregistrate în ultimele zile de forțele invadatoare ruse, nevoite să fugă mai ales din regiunea Harkov.

Prezentați ca „soldați de elită”, luptătorii lui Kadîrov au devenit adesea subiect de glume în cele 201 de zile de război în Ucraina pe motiv că sunt „războinici” pe TikTok și se fac de râs pe câmpul de luptă.

Într-o postare pe Facebook, Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei a anunţat că până la 1.300 de așa-numiți „kadîrovți” au sosit recent în regiunea Herson.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

2 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

3 Așa o fi?

4 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

5 Sexsomnia / O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească