Liderul clanului mafiot Gambino, Frank Cali, asasinat în faţa casei sale din New York

Liderul clanului mafiot Gambino, Frank Cali, asasinat în faţa casei sale din New York

Liderul clanului mafiot Gambino, Francesco 'Frank' Cali, a fost asasinat miercuri noaptea în faţa casei sale din New York, a informat poliţia, citată de EFE.

Cali, 53 de ani, a fost împuşcat de şase ori în piept la ora locală 21:20 (01:20 GMT) şi, potrivit unor informaţii, a fost de asemenea lovit de camioneta condusă de presupuşii asasini.

Şeful mafiot a fost transportat la Spitalul Universitar Staten Island, unde a fost declarat mort.

Asasinatul a avut loc în faţa casei lui Cali din cartierul Todt Hill din Staten Island.

Familia Gambino, una din cele cinci care alcătuiesc mafia siciliană din New York, a ajuns să fie considerată cea mai mare organizaţie criminală din Statele Unite axată pe toate tipurile de activităţi ilegale, până la decăderea ei în anii 90 ca urmare a acţiunilor întreprinse de autorităţi.

Asasinarea lui Cali este prima în zeci de ani a unui şef mafiot în New York şi de cel mai important nivel în familia Gambino de când, în 1985, John Gotti ordonase uciderea liderului de atunci Paul Castellano pentru a prelua puterea în organizaţie.

Gotti a fost arestat la finalul lui 1990 graţie colaborării cu FBI a adjunctului său, Salvatore Gravano, o relaţie care a provocat căderea mai multor şefi mafioţi şi pierderea de către familia Gambino a unei mari părţi din puterea sa. Gotti a murit în închisoare în 2002.

Născut la New York în 1965, din părinţi sicilieni din Palermo, Cali s-a implicat de tânăr în mafia new-yorkeză, scrie EFE.

Între 2008 şi 2009, el a executat 10 luni de închisoare pentru extorcare. Cali a preluat controlul organizaţiei în 2015.

Autorităţile americane şi italiene îl considerau membru al Cosa Nostra şi drept un ambasador la New York al familiilor mafiote din Sicilia. AGERPRES/ (AS - autor: Vicenţiu Purcărea, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale