Liderul kosovar l-a invitat pe preşedintele rus Vladimir Putin să efectueze o vizită la Pristina

Liderul kosovar l-a invitat pe preşedintele rus Vladimir Putin să efectueze o vizită la Pristina

Preşedintele autoproclamatei republici Kosovo, Hashim Thaci, l-a invitat pe preşedintele rus Vladimir Putin să efectueze o vizită la Pristina, informează vineri agenţia de presă RIA Novosti.

'Îl invităm să vină (într-o vizită) în Kosovo. Este important să stabilim relaţii bune şi să avem contacte', a declarat Hashim Thaci într-un interviu acordat agenţiei ruse de presă cu ocazia Forumului Economic Mondial de la Davos.

În acest context, preşedintele kosovar a amintit că a vorbit cu Vladimir Putin în urmă cu două luni la Paris.

'Am fost inspirat de discuţia directă şi corectă pe care am avut-o cu preşedintele Putin acum două luni la Paris. Preşedintele Putin a spus că dacă Kosovo şi Serbia vor ajunge la un acord de pace pe cale paşnică, prin dialog, el va accepta şi va susţine un astfel de document. Acesta este un pas nou şi pozitiv', a declarat Hashim Thaci.

Potrivit lui, 'Kosovo nu este un inamic al Rusiei' şi doreşte 'relaţii normale, ca între două ţări suverane'.

În decembrie, parlamentul de la Pristina a votat pentru crearea unei armate proprii a Kosovo, iar Moscova a calificat demersul ca pe o încălcare flagrantă a rezoluţiei Consiliului de Securitate. Reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, a declarat că decizia Kosovo de a-şi crea o armată independentă trebuie anulată imediat.

De altfel, chiar preşedintele rus Vladimir Putin, aflat săptămâna trecută într-o vizită la Belgrad, a acuzat Kosovo - a cărui independenţă Rusia nu o recunoaşte - de tensionarea relaţiei cu Serbia printr-o serie de provocări, între care şi înfiinţarea propriei armate. AGERPRES/ (AS-autor: Lilia Traci; editor: Ionuţ Mareş, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…