Liderul nord-coreean a criticat din nou guvernul pentru agravarea epidemiei de coronavirus

Liderul nord-coreean a criticat din nou guvernul pentru agravarea epidemiei de coronavirus

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a criticat neglijenţa şi indolenţa funcţionarilor, care au agravat epidemia de coronavirus în Coreea de Nord, informează miercuri mass-media oficiale, numărul de cazuri depăşind deja în această ţară 1,7 milioane, relatează AFP.

Prezidând o reuniune a partidului, marţi, Kim Jong Un a declarat că există "o lipsă de maturitate în capacitatea statului de a face faţă crizei" şi a criticat "atitudinea non-pozitivă, lipsa de energie şi inactivitatea înalţilor responsabili ai statului", transmite agenţia oficială KCNA.

Coreea de Nord a înregistrat 232.880 de noi cazuri de "febră" marţi seara, ceea ce majorează bilanţul total la 1,72 de milioane de cazuri şi 62 de decese, potrivit aceleiaşi surse.

În timpul reuniunii de marţi, Kim Jong Un a promis să "trezească întregul partid precum un vulcan activ", pentru a stăvili răspândirea virusului.

După ce ţara sa a anunţat primul caz de COVID-19, joia trecută, Kim Jong Un a preluat personal conducerea în lupta împotriva epidemiei, care, potrivit lui, provoacă "mare bulversare" în ţară.

El a ordonat un lockdown naţional, populaţia nord-coreeană nefiind vaccinată, şi a desfăşurat armata pentru a ajuta la lupta împotriva cornavirusului.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi-a exprimat marţi îngrijorarea în legătură cu ravagiile provocate de varianta Omicron asupra populaţiei nevaccinate a Coreei de Nord, reiterându-şi oferta de asistenţă, de la vaccinuri până la echipamente medicale.

Deocamdată, Phenianul pare să nu fi răspuns la aceste apeluri.

Sistemul de sănătate nord-coreean a fost clasat pe locul 193 din 195 de ţări de un studiu al universităţii americane Johns Hopkins, anul trecut. Spitalele din această ţară sunt notoriu subechipate, cu puţine unităţi de terapie intensivă.

Potrivit experţilor, Coreea de Nord nu dispune de niciun tratament împotriva COVID-19 şi nu are capacităţi pentru a-şi testa masiv populaţia.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucrainenii suferă o pierdere importantă! Rușii l-au ucis pe Ivan „Brest” Marciuk

2 VIDEO Lunetista fotomodel, brazilianca Thalito, ucisă într-un atac al rușilor în Harkov

3 VIDEO Cum sunt vânați și uciși ofițerii ruși. Putin pierde cel de-al 58-lea ofițer

4 „Iadul pe pământ” / Mărturisirile unor soldaţi ucraineni de pe frontul din Est

5 VIDEO Avionul „glorios” cu care Putin spera să câștige în Ucraina, un dezastru. Su-34 cade din cer