Liderul nord-coreean a transmis condoleanţe preşedintelui sud-corean pentru decesul mamei acestuia

Liderul nord-coreean a transmis condoleanţe preşedintelui sud-corean pentru decesul mamei acestuia

Liderul nord-coreean Kim Jong Un i-a trimis condoleanţe preşedintelui sud-coreean Moon Jae-in ca urmare a decesului mamei acestuia, în pofida rezervei manifestate de Phenian şi a relaţiilor bilaterale îngheţate, relatează Reuters.

Într-un mesaj trimis miercuri seara prin satul de frontieră Panmunjom, Kim a exprimat ''profunde condoleanţe'' şi ''consolare'' în urma pierderii suferite de preşedintele Moon, a declarat purtătoarea de cuvânt a preşedinţiei sud-coreene, Ko Min-jung.

Mama preşedintelui Moon, Kang Han-ok, în vârstă de 92 de ani, a decedat marţi la un spital din oraşul-port Busan.

Kim a transmis mesajul în contextul în care relaţiile inter-coreene s-au răcit anul acesta pe fondul blocajului survenit în convorbirile dintre Phenian şi Washington pe tema denuclearizării nord-coreene.

Nordul a intensificat criticile împotriva Sudului în ultimele luni pentru continuarea exerciţiilor militare cu Statele Unite Statele şi dotarea cu arme de înaltă tehnologie concepute pentru protejarea de ameninţările nord-coreene.

În cel mai recent semn al relaţiilor încordate, Kim Jong Un a ordonat săptămâna trecută demolarea clădirilor ''uzate'' şi ''capitaliste'' construite de Coreea de Sud în staţiunea de pe Muntele Kumgang, în Coreea de Nord. Phenianul a respins de asemenea oferta Seulului de convorbiri, propunând ca discuţiile să aibă loc prin documente.

Sora lui Kim Jong Un a oferit flori în luna iunie când a decedat soţia fostului preşedinte sud-coreean Kim Dae-jung, care a susţinut dialogul politic cu Nordul. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

2 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…

5 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!