Liderul nord-coreean consideră că alimentaţia soldaţilor ar trebui îmbunătăţită

Liderul nord-coreean consideră că alimentaţia soldaţilor ar trebui îmbunătăţită

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că ţara ar trebui să-şi hrănească soldaţii mai bine, potrivit agenţiei de presă nord-coreene KCNA, afirmaţie ce survine după ce starea sănătăţii unui soldat nord-coreean care a fugit anul trecut în Coreea de Sud a indicat probleme de nutriţie, relatează Reuters.

Aflat într-o vizită la o fabrică de raţii alimentare pentru militari, Kim a spus că aceasta ar trebui să producă alimente gustoase şi nutritive pentru a "contribui substanţial la îmbunătăţirea dietei persoanelor care se află serviciul" armatei, menţionează KCNA.

Kim a spus că "oficiali şi angajaţi ai fabricii ar trebui întotdeauna să depăşească planul de producţie la toţi indicatorii, ţinând cont de intenţia nobilă a tatălui său, Kim Jong Il, care nu a precupeţit niciun efort pentru soldaţii Armatei Poporului''.

"Asiguraţi-vă că încă îi simt grija iubitoare", a spus Kim Jong Un.

Vizita la fabrică a fost cea mai recentă dintr-o serie de inspecţii efectuate de către Kim, inclusiv la unităţi industriale şi zone economice speciale în apropierea graniţei Coreei de Nord cu China, conform media de stat nord-coreene. Kim Jong Un şi-a mutat atenţia de la dezvoltarea de rachete nucleare la situaţia economică a ţării, în aprilie.

Potrivit Băncii Mondiale, populaţia Coreei de Nord este de aproximativ 25,4 milioane de locuitori. Ministerul apărării din Coreea de Sud estimează că 1,28 milioane de persoane sunt active în cadrul Armatei Poporului nord-coreene.

Anul trecut s-au găsit boabe de porumb în stomacul unui soldat nord-coreean care a înfruntat o ploaie de gloanţe pentru a fugi în Coreea de Sud. Starea lui de sănătate a evidenţiat probleme de nutriţie despre care experţii susţin că afectează întreaga populaţie nord-coreeană de decenii.

Problema principală din Coreea de Nord este o dietă monotonă - în principal orez/porumb, kimchi şi pastă de fasole - lipsită de grăsimi esenţiale şi proteine, a indicat anterior Programul Alimentar Mondial.

În timpul turneului la fabrică, Kim a apreciat că soldaţii ar avea nevoie de diverse produse pe bază de soia, în special soia fermentată, pentru sănătatea lor. Boabele de soia au aproximativ 36% proteine. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a fost posibil? / BBC a venit în România și a descoperit chestii incredibile despre frații Tate

2 Alexandra Stan, din nou aproape goală

3 Duelul eclerurilor. Jamila pierde și a doua fază a procesului cu Laura Laurențiu

4 Foarte interesante amănunte...

5 Noua Eră. Primul pas, de acomodare, a fost făcut...