Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supervizat vineri testarea unei "arme noi" (KCNA)

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supervizat vineri testarea unei "arme noi" (KCNA)

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supervizat din nou testarea unei noi arme vineri dimineaţă, informează sâmbătă agenţia de ştiri nord-coreeană KCNA, relatează Reuters.

Coreea de Nord a lansat cel puţin două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune vineri, a anunţat armata sud-coreeană, a şasea rundă de tiruri de la sfârşitul lui iulie, care complică eforturile de relansare a convorbirilor între SUA şi Coreea de Nord privind denuclearizarea Phenianului.

Stephen Biegun, trimisul special SUA pentru Coreea de Nord, se va deplasa săptămâna viitoare în Japonia şi Coreea de Sud pentru a coordona eforturile de a asigura denuclearizarea Coreei de Nord, a anunţat vineri Departamentul de Stat.

Informaţia despre deplasarea lui Biegun a apărut după ce preşedintele Donald Trump a declarat sâmbătă trecută că liderul nord-coreean l-a asigurat că este gata să reia convorbirile privind denuclearizarea ţării cu SUA şi că va pune capăt recentelor teste cu rachete imediat ce manevrele militare comune SUA-Coreea de Sud din această lună vor lua sfârşit.

Phenianul a protestat împotriva manevrelor comune SUA-Coreea de Sud, care au început săptămâna trecută, numindu-le o repetiţie pentru război.

Un oficial de la Ministerul Apărării din Seul a declarat vineri că este posibil ca Phenianul să fi tras cu acelaşi tip de rachetă pe care l-a utilizat pe 10 august, despre care a afirmat şi atunci că reprezintă "o armă nouă".

Săptămâna trecută, Trump a minimalizat recentele teste cu rachete ale Coreei de Nord, afirmând că nu încalcă angajamentul lui Kim Jong Un de a renunţa la testele nucleare şi balistice cu rază lungă de acţiune. Trump a mai spus că tocmai a primit o "scrisoare foarte frumoasă" de la liderul nord-coreean, precizând că s-ar putea întâlni din nou cu el.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria