Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, ar împlini 40 de ani. Regimul de la Phenian nu a confirmat niciodată data de naștere a dictatorului

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, ar împlini 40 de ani. Regimul de la Phenian nu a confirmat niciodată data de naștere a dictatorului

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, ar împlini astăzi 40 de ani, dar mass-media de stat continuă să nu destăinuie de zeci de ani data nașterii sale.

Kim Jong Un și fiica sa Ju-ae FOTO EPA EFE

Potrivit Reuters , ziua de naștere a lui Kim Jong Un ar fi pe 8 ianuarie, cu toate că regimul său nu a confirmat niciodată data. Guvernul american listează anul nașterii dictatorului nord-coreean ca fiind în anul 1984, ceea ce ar însemna că acesta este în vârstă de 40 de ani.

Zilele de naștere ale tatălui și bunicului lui Kim, care i-au precedat la conducere, sunt sărbători naționale în statul autoritar.

Presupusa dată de naștere a lui Kim Jong Un a trecut însă întotdeauna fără a fi menționată în mass-media sau în calendare.

Data aproape că a fost confirmată în ianuarie 2020, atunci când autoritățile au recunoscut că Kim Jong Un a primit urări de ziua sa de la fostul președinte american Donald Trump , deși nu s-a menționat data exactă.

Anul acesta, agenția de știri de stat KCNA a arătat astăzi că liderul a vizitat o fermă de pui însoțit de fiica sa și de oficiali de rang înalt.

Agenția de informații din Coreea de Sud a declarat în acest an că se crede că fiica, cunoscută sub numele de Ju-ae, ar putea fi un posibil succesor.

Guvernul lui Kim este puternic sancționat din cauza programelor sale de arme nucleare și rachete balistice, precum și din cauza abuzurilor asupra drepturilor omului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce ați resimțit și ce urmează în timpul furtunii electromagnetice aflată în desfășurare

2 Nou record pe frontul din Ucraina! Sâmbătă au fost „lichidați” 1.320 de soldați ruși!

3 Adio, Edi Iordănescu. Salariu de nerefuzat propus de arabi celui mai prost plătit selecționer de la Euro

4 „Rusia ştie că, dacă vom primi suficiente arme într-o lună sau două, situaţia s-ar putea întoarce împotriva lor”

5 Discursul țarului Putin, tradus de specialiștii în dezinformare: „Așteptați-vă la mobilizare și la mai mult război“