Liderul opoziţiei britanice, vizat şi el de o anchetă pentru încălcarea reglementărilor anti-COVID

Liderul opoziţiei britanice, vizat şi el de o anchetă pentru încălcarea reglementărilor anti-COVID

Liderul opoziţiei laburiste britanice, Keir Starmer, este la rândul său vizat de o anchetă privind posibile încălcări ale reglementărilor anti-COVID-19, a anunţat vineri poliţia britanică, la câteva săptămâni după o amendă dictată contra premierului Boris Johnson în cadrul aşa-numitei afaceri 'Partygate', relatează AFP.

După primirea de ''noi informaţii importante'' pe subiectul reuniunilor litigioase, ''putem confirma că este în desfăşurare o anchetă asupra potenţialelor încălcări'' ale restricţiilor sanitare, a explicat poliţia locală într-un comunicat.

Lansarea acestei anchete îl plasează pe Keir Starmer într-o poziţie delicată, întrucât el a solicitat în mai multe ocazii demisia premierului Boris Johnson în urma dezvăluirilor din scandalul 'Partygate'.

La 21 aprilie, parlamentul britanic a declanşat o anchetă împotriva premierului Boris Johnson, acuzat că a indus în eroare legislativul prin reacţiile sale iniţiale la informaţii conform cărora a încălcat măsurile de combatere a epidemiei de coronavirus.

Johnson a prezentat scuze în parlament pentru că a participat la o petrecere în grădina de la Downing Street 10, în timpul primului lockdown determinat de criza COVID-19, declarând că regretă ce a făcut şi că a crezut că întâlnirea respectivă, care a avut loc la 20 mai 2020, era o reuniune de muncă.

Conform mai multor media, petrecerea respectivă ar fi fost organizată în grădina din Downing Street, la 20 mai 2020, în prezenţa liderului conservator, în vârstă de 57 de ani, şi a soţiei sale Carrie, într-un moment în care interacţiunile sociale erau limitate drastic.

În mai 2020, locuitorii din Marea Britanie nu se puteau întâlni decât cu o singură persoană în afara locuinţei, într-un loc public, în exterior şi cu condiţia de a păstra o distanţă de doi metri. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…