Liderul opoziţiei din Venezuela, Juan Guaido, se află în Columbia pentru a se întâlni cu Mike Pompeo

Liderul opoziţiei din Venezuela, Juan Guaido, se află în Columbia pentru a se întâlni cu Mike Pompeo

Opozantul Juan Guaido, pe care în jur de 50 de ţări îl recunosc drept preşedinte al Venezuelei, s-a deplasat duminică în Columbia pentru a se întâlni cu şeful diplomaţiei americane, Mike Pompeo, relatează AFP şi Reuters.

"Deja sunt în Columbia", a anunţat Guaido pe Twitter, mulţumindu-i preşedintelui columbian Ivan Duque pentru susţinerea sa în lupta pe care o poartă. "Vom crea condiţiile care ne vor conduce la libertate", a adăugat el, exprimându-şi speranţa de a reveni în Venezuela "cu multe veşti bune".

Ivan Duque a anunţat la rândul său, tot pe Twitter, că va avea o întâlnire de lucru cu Guaido.

Juan Guaido se va întâlni cu Mike Pompeo la Bogota, unde secretarul de stat urmează să înceapă luni un turneu în America latină şi în Caraibe, a declarat pentru AFP deputatul venezuelean de opoziţie Stalin Gonzalez.

Parlamentarul nu a precizat prin ce mijloace s-a deplasat în Columbia Juan Guaido, care este vizat de o interdicţie de a părăsi ţara.

"Este liderul ales al Venezuelei (...) sunt nerăbdător să mă întâlnesc cu el", a confirmat şeful diplomaţiei americane pentru jurnaliştii care îl însoţesc în avion între Berlin, unde a participat la conferinţa internaţională privind Libia, şi Bogota.

"Misiunea noastră în Venezuela nu s-a schimbat. Suntem convinşi că venezuelenii merită un an 2020 mai bun decât ce au trăit în 2019. Maduro a fost distructiv. Milioane de persoane au trebuit să fugă din ţară pentru a merge unde mă duc şi eu, în Columbia", a declarat Mike Pompeo.

"Misiunea noastră este de a reuşi organizarea de alegeri libere şi corecte pentru ca venezuelenii să poată avea un scrutin prezidenţial reprezentativ şi de a repune pe picioare economia venezueleană", a adăugat el.

Reales pe 5 ianuarie în fruntea parlamentului monocameral, singura instituţie controlată de opoziţie în Venezuela, Juan Guaido încearcă, fără succes, de un an de zile, să-l înlăture de la putere pe şeful statului socialist Nicolas Maduro, în special cu susţinerea administraţiei americane a lui Donald Trump.

Liderul opoziţiei continuă să revendice preşedinţia interimară a ţării sale, considerându-l pe Maduro un "uzurpator".AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

2 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

3 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

4 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

5 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși