Liderul PAS, Igor Grosu, a fost ales preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova

Liderul PAS, Igor Grosu, a fost ales preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova

Noul Parlament al Republicii Moldova şi-a ales joi conducerea - un preşedinte şi doi vicepreşedinţi, faţă de patru anterior. Preşedinte al Parlamentului din legislatura a XI-a a fost ales liderul PAS, Igor Grosu, cu votul secret al 64 de deputaţi. Fracţiunea Blocului electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor nu a participat la procedura de vot. Igor Grosu a fost singurul candidat pentru această funcţie, informează presa de la Chişinău.

Cei doi vicepreşedinţi aleşi sunt Mihai Popşoi din partea PAS şi Vlad Bătrîncea din partea Blocului socialiştilor şi comuniştilor.

Deputaţii au votat şi componenţa Biroului permanent al Parlamentului, care va avea 12 membri, dintre care trei sunt din oficiu: preşedintele Parlamentului şi vicepreşedinţii.

De asemenea, au fost constituite cele trei grupuri parlamentare: Partidul politic "Partidul Acţiune şi Solidaritate" (PAS) cu 63 de deputaţi, Blocul electoral al comuniştilor şi socialiştilor cu 32 de deputaţi şi Partidul politic "ŞOR" cu 6 deputaţi.

PAS, cu cele 63 de mandate în noul Parlament, a anunţat constituirea majorităţii parlamentare absolute. Mihai Popşoi a fost ales în funcţia de preşedinte al fracţiunii parlamentare a acestui partid. Fracţiunea PSRM va fi condusă de Zinaida Greceanîi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria