Liderul PSD Brașov, Constantin Niță, spune că "este posibilă" o candidatură a sa la șefia Consiliului Național al partidului

Liderul PSD Brașov, Constantin Niță, spune că "este posibilă" o candidatură a sa la șefia Consiliului Național al partidului

Deputatul Constantin Niță, liderul județean al social-democraților brașoveni, a precizat luni că "este posibilă" o candidatură a sa la funcția de președinte al Consiliului Național (CN) al PSD. "Este posibilă. Deocamdată este o propunere și vom vedea dacă colegii mei vor fi de acord", a răspuns Niță, chestionat pe acest subiect de AGERPRES.

Marți, social-democrații se reunesc, la Palatul Parlamentului, în ședința Consiliului Național, for care are în componență departamentele PSD.

Potrivit unor surse politice, în ședința de marți, s-ar putea lua în discuție schimbarea conducerii acestui for, posibilitate ridicată în cadrul unor discuții avute de social-democrați, la Brașov.

În prezent, președintele CN al PSD este fostul ministru al muncii, Rovana Plumb. Aceasta a fost aleasă în respectiva funcție, pe 20 martie 2015, cu 807 voturi "pentru" și 37 de voturi "împotrivă" din 844 de voturi valabil exprimate.

La 18 decembrie 2008, Consiliul Executiv Național al PSD l-a propus pe Constantin Niță pentru ocuparea portofoliului de ministru al IMM-urilor, Comerțului și Mediului de Afaceri în Guvernul Emil Boc. A fost validat în Parlament, în funcția de ministru al IMM-urilor, Comerțului și Mediului de Afaceri, la 22 decembrie 2008, împreună cu întreg Cabinetul Emil Boc. A ocupat portofoliul până la 1 octombrie 2009, când miniștrii social-democrați au demisionat din Guvernul de coaliție cu PDL.

A fost ministru delegat pentru energie în Cabinetul Ponta II, de la 21 decembrie 2012 până la 5 martie 2014.

Constantin Niță a fost desemnat de premierul Victor Ponta, la 19 februarie 2014, să preia interimatul Ministerului Economiei.

La 5 martie 2014, a fost învestit în funcția de ministru al Economiei în Guvernul Ponta III, deținută până la 16 decembrie 2014.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”