Liderul războinicilor ceceni plănuieşte să întărească forţele Rusiei în Ucraina cu patru noi batalioane

Liderul războinicilor ceceni plănuieşte să întărească forţele Rusiei în Ucraina cu patru noi batalioane

Decizia a fost anunţată printr-o postare pe Telegram, spunând că patru batalioane cu un „număr impresionant” de soldaţi vor fi formate pentru a ajuta Rusia.

„Contingentul militar va include doar ceceni”, a scris Kadirov. „Vor completa componenţa trupelor Ministerului Apărării Federaţiei Ruse”.

El a spus că cele patru batalioane vor fi numite „North-Akhmat”, „South-Akhmat”, „Vest-Akhmat” şi „Vostok-Akhmat” şi vor fi dislocate din Republica Cecenă.

„Dorinţa de a forma noi batalioane cu personal complet echipat este cauzată de o vibraţie de spirit extrem de patriotică în rândul tinerilor din regiune”, a scris Kadirov.

„Numărul de oameni care doresc să apere Patria este în creştere exponenţială, iar sarcina noastră este să le oferim o astfel de oportunitate”, a adăugat liderul cecen.

Kadirov, un aliat cheie al preşedintelui rus Vladimir Putin, a susţinut anterior că a luptat în Ucraina în primele zile ale invaziei Rusiei. Potrivit oficialilor ucraineni, Kadirov şi luptătorii săi ceceni au complotat şi pentru a-l asasina pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, scrie Business Insider.

În ciuda faptului că trupele sale au suferit pierderi grele în conflict, Kadirov a declarat în martie că discuţiile de pace dintre Ucraina şi Rusia sunt inutile, adăugând că doreşte să continue luptele.

Cu toate acestea, Kadirov a recunoscut că Rusiei „îi este greu” să-şi susţină atacul asupra Ucrainei.

Invazia Ucrainei de către Rusia a performat mai slab decât era de aşteptat, mai ales în lumina „pierderilor devastatoare” ale ofiţerilor şi generalilor ruşi deopotrivă.

Ucraina estimează că Rusia a suferit pierderi grele în război, numerele fiind undeva la aproximativ 31.500 de soldaţi ucişi de la începutul invaziei pe 24 februarie. Liderul ucrainean, Volodymyr Zelenskyy, a susţinut că Rusia a pierdut cel puţin 200 de avioane în războiul din Ucraina.

În această săptămână, Rusia a lansat un atac masiv cu rachete asupra Ucrainei, în ceea ce părea a fi o escaladare deliberată a conflictului menită să coincidă cu summitul G7 din Germania. Atacul a dus la o lansarea de rachete asupra unui centru comercial ucrainean în care se aflau 1.000 de oameni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro