Liderul senatorilor PSD, prezent la Comisia juridică; Boboc spune că acesta are dreptul să participe

Liderul senatorilor PSD, prezent la Comisia juridică; Boboc spune că acesta are dreptul să participe

Liderul senatorilor PSD, Mihai Fifor, a fost prezent marți la ședința Comisiei juridice a Camerei superioare a Parlamentului, ședință în care s-a dezbătut și avizat favorabil solicitarea DNA de încuviințare a urmăririi penale în cazul senatorului Gabriel Oprea. El nu este membru al acestei comisii.

În imagine: Cătălin Boboc

Întrebat de jurnaliști în această privință, președintele Comisiei juridice, senatorul PNL Cătălin Boboc, a susținut că Fifor "are voie și are dreptul" să fie prezent și că nu s-a implicat în dezbateri.

"Este un coleg de-al nostru senator și are dreptul să vină să participe la comisie. A dorit să participe și a putut să participe. Sigur, nu s-a implicat în lucrările comisiei. (...) Dl Fifor nu a participat la lucrările comisiei, nu s-a uitat pe dosare, în documente, pur și simplu a stat undeva. Cred că dl Fifor a venit să se asigure că domnii senatori PSD votează, deși votul a fost secret, nu știu cum a putut verifica asta. Dar e doar o speculație", a comentat Boboc.

Mihai Fifor susține că "nu s-a întâmplat nimic straniu" și a precizat că a fost invitat de senatorul PSD Ioan Chelaru.

"Până la urmă, este o procedură care nu are nimic straniu în ea, de a participa la orice comisie care se desfășoară în cadrul Senatului și am răspuns cu plăcere invitației. Secrete pentru un senator? Nu cred că sunt. Am răspuns cu plăcere invitației dlui Chelaru", a afirmat Fifor. (...) Am participat la această ședință în calitate de invitat, așa cum pot participa la orice altă ședință a unei comisii din Senatul României. Nu văd care este problema", a spus Fifor.

Atenționat de jurnaliști asupra faptului că participarea sa reprezintă o premieră la o astfel de ședință a Comisiei juridice, liderul senatorilor PSD a declarat că este vorba "despre o speculație". "Aș spune că este doar o speculație această chestiune. Am venit aici, repet, în calitate de invitat al colegului meu, senatorul Chelaru. Nu văd care este problema", a adăugat el.

AGERPRES/(A — autor: Cătălina Matei, editor: Andreea Rotaru, editor online: Simona Aruștei)

Citiți și:

Senatorii juriști, aviz favorabil în cazul Oprea


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…