Liderul SI a murit detonând o bombă aflată asupra sa în timpul operaţiunii americane în Siria (responsabil de la Casa Albă)

Liderul SI a murit detonând o bombă aflată asupra sa în timpul operaţiunii americane în Siria (responsabil de la Casa Albă)

Liderul grupării Stat Islamic (SI), Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi, a murit detonând o bombă care se afla asupra sa, în timpul unui raid al forţelor speciale americane în Siria în noaptea de miercuri spre joi, a declarat joi un înalt responsabil de la Casa Albă, relatează AFP şi Reuters.

"La începutul operaţiunii, ţinta teroristă a detonat o bombă care l-a ucis atât pe el, cât şi membri ai propriei familii, printre care femei şi copii", a declarat oficialul citat.


Foto: (c) YAHYA NEMAH/EPA


"Forţele militare americane au efectuat cu succes, în nord-vestul Siriei, o operaţiune antiterorism pentru a proteja poporul american şi pe aliaţii noştri. Mulţumită îndemânării şi curajului forţelor noastre armate, l-am eliminat de pe câmpul de luptă pe Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi, liderul SI. Toţi americanii s-au întors în siguranţă din operaţiune", a anunţat anterior preşedinte Joe Biden într-un comunicat .

Biden intenţionează să susţină declaraţii de presă despre operaţiunea din Siria la ora locală 09.30 (14.30 GMT), a precizat Casa Albă.

Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi a fost numit lider al SI după uciderea fondatorului grupării, Abu Bakr al-Baghdadi, în octombrie 2019, tot în urma unei operaţiuni a forţelor speciale americane.

Despre Al-Qurashi se ştiu puţin lucruri, cu excepţia faptului că era irakian şi că s-a aflat în custodia SUA la un moment dat.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria