Liderul suprem al Iranului, despre otrăvirea elevelor: „Este o crimă de neiertat”

Liderul suprem al Iranului, despre otrăvirea elevelor: „Este o crimă de neiertat”

Liderul suprem al Iranului a venit cu declarații referitoare la incidentul otrăvirii cu gaze , a peste o mie de eleve, din mai multe școli. Ayatollahul Ali Khamenei trage un semnal de alarmă către autorități pentru găsirea vinovaților.

Ayatollahul Ali Khamenei, declarații despre otrăvirile din școli FOTO EPA-EFE

Otrăvirile din școli, o crimă de neiertat

În ultimele luni, cazurile otrăvirilor cu gaze în școlile de fete din Iran au devenit un fenomen tot mai îngrijorător. Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, s-a arătat mai mult decât revoltat de cele întâmplate. Potrivit declarațiilor, pe care le-a făcut luni, acesta califică evenimentele drept o crimă de neiertat”, potrivit Reuters.

Autorităţile ar trebui să urmărească cu seriozitate problema (otrăvirii) elevelor. Aceasta este o crimă de neiertat (...), autorii acestei crime ar trebui aspru pedepsiţi”, a declarat ayatollahul Ali Khamenei, citat de presa de stat.

Peste o mie de eleve, otrăvite

Peste o mie de fete iraniene din diferite şcoli au suferit „otrăviri uşoare” începând din noiembrie, potrivit mass-media de stat şi oficialilor, unii politicieni sugerând că ele ar fi fost vizate de grupuri religioase care se opun educaţiei tinerelor fete.

Aceste atacuri începute în noiembrie în oraşul sfânt şiit musulman Qom din centrul Iranului s-au răspândit în cel puţin 25 din cele 31 de provincii ale Iranului, determinându-i pe unii părinţi să-şi retragă copiii de la şcoală şi să protesteze faţă de establishment.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”