Lidia Bodea (Humanitas) demisionează din AER ca urmare a lansării la Gaudeamus a unei cărți de Dan Voiculescu

Lidia Bodea (Humanitas) demisionează din AER ca urmare a lansării la Gaudeamus a unei cărți de Dan Voiculescu

Directorul general al Humanitas, Lidia Bodea, și-a anunțat demisia vineri din Asociația Editorilor Români, ca urmare a găzduirii de către Editura RAO, la Târgul Gaudeamus, a lansării cărții lui Dan Voiculescu "Lupta politică".

"Nu-mi fac iluzia că gestul meu va schimba foarte mult lucrurile, dar îl prefer lipsei de reacție și tradiționalului 'să închidem ochii'. Suntem în plin târg de carte și vede prea multă lume ceea ce noi înăuntrul asociației preferăm să ne prefacem că nu vedem: vi se pare că, lansând astăzi, la ora 14,00, paginile cu titlul 'Lupta politică', autor Dan Voiculescu, comentată de Dan Puric, Adrian Năstase, Mircea Diaconu, Bogdan Chirieac, Sorin Roșca Stănescu, Mugur Ciuvică și Victor Ciutacu, Editura RAO slujește 'prestigiul și conduita ireproșabilă' a editorului român, 'departe de orice ingerințe de ordin politic, ideologic, naționalist-șovin'? În discuție nu e, desigur, dreptul legal al unui editor de a publica ce-i place și de a-și comenta fapta editorială cu cine-i place. În discuție e însă moralitatea. Mai există și așa ceva pe lume. În numele cenzurii morale, noi nu umblăm goi pe stradă. Iar în raport cu ea ceea ce se-ntâmplă acum la Gaudeamus e mai mult decât poate suporta bunul simț: este expunerea urâțeniei în mijlocul unei mulțimi care a venit acolo pentru splendoare, nu pentru abjecție", a scris Bodea, pe Facebook, în postarea intitulată "Demisie în marginea unei lansări de carte".

AGERPRES/(A — autor: Daniel Popescu, editor: Claudia Stănescu)

Citiți și:

Dan Voiculescu, la Gaudeamus, despre "Lupta politică": Cartea asta nu te relaxează, pune întrebări


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…