Liga Campionilor: Situație inedită de departajare între PSG și Benfica. S-au aflat cele 16 echipe calificate în optimi

Liga Campionilor: Situație inedită de departajare între PSG și Benfica. S-au aflat cele 16 echipe calificate în optimi

S-au încheiat și ultimele partide decisive pentru ultimele locuri rămase libere în optimile Ligii Campionilor. PSG a pierdut surprinzător prima poziție în grupă, deși a încheiat la egalitate perfectă cu Benfica.

Liga Campionilor FOTO Shutterstock

PSG și Benfica, egalitate perfectă după cele șase meciuri din grupă

PSG a reușit să câștige în deplasarea de la Juventus,scor 2-1, într-un meci în care avea nevoie de toate cele trei puncte pentru a-și asigura primul loc în clasament. Juventus a încheiat astfel un sezon dezastruos în Liga Campionilor cu doar 3 puncte acumulate în 6 partide și va continua în Europa League.

Benfica a reușit surprinzător să facă scorul serii în Liga Campionilor, 6-1 în deplasare la Maccabi Haifa. A fost scorul de care portughezii aveau nevoie să termine primii în clasament, deși au fost la egalitate perfectă cu PSG. Cele două formații au acumulat același număr de puncte (14), au marcat câte 16 goluri și au primit câte 7 goluri în cele 6 meciuri.

Criteriul de departajare care le-a asigurat celor de la Benfica primul loc a fost numărul de goluri marcate în deplasare, 9 pentru Benfica, respectiv 6 pentru PSG. Parizienii riscă acum să aibă un meci infernal în optimi împotriva unor formații precum Real Madrid, Bayern Munich sau Chelsea.

AC Milan, calificare în optimile Ligii Campionilor după 9 ani

AC Milan, una din cele mai titrate echipe din Liga Campionilor cu 7 trofee cucerite de-a lungul istoriei, a revenit în optimile Ligii Campionilor după 9 ani. Rossonerii au avut emoții după ce au pierdut în dubla manșă cu Chelsea, dar și-au asigurat calificarea de pe locul secund datorită celor două victorii bifate în ultimele partide. AC Milan a învins cu scorul de 4-0 pe Salzburg într-un meci extrem de important pentru ambele formații. Astfel, Salzburg încheie grupele pe locul 3 și merge mai departe în Europa League.

În celălalt meci al serii, Chelsea a câștigat cu scorul de 2-1 partida cu Dinamo Zagreb, chiar dacă era deja calificată din runda precedentă în optimile de finală de pe prima poziție. Dinamo Zagreb încheie grupele pe ultimul loc și este eliminată din competițiile europene.

Real Madrid a defilat pe teren propriu în fața scoțienilor de la Celtic

Madrilenii și-au asigurat primul loc în grupa F chiar în ultima etapă cu o victorie la scor (5-1) împotriva scoțienilor de la Celtic. Astfel, Real Madrid câștigă grupa F la un punct în fața nemților de la RB Leipzig, formație care a marcat de 4 ori în confruntarea cu Sahtior Donețk. Sahtior încheie pe poziția a treia și merge mai departe în Europa League.

Manchester City, victorie facilă pe teren propriu cu Sevilla

Cetățenii au reușit să câștige cu scorul de 3-1 ultima partidă din grupe împotriva celor de la Sevilla. A fost o victorie de moral pentru trupa lui Guardiola care avea deja bifată calificarea deși venea după două rezultate de egalitate.

În celălalt meci al grupei, Dortmund a obținut a treia remiză consecutivă în grupe, dar s-a calificat mai departe în optimile de finală. Sevilla termină pe locul 3 și merge mai departe în Europa League, în tip ce FC Copenhaga obține o remiză cu Dortmund, scor 1-1, dar încheie grupa pe ultimul loc.

Cele 16 echipe calificate în optimile Ligii Campionilor sunt:

Câștigătoarele grupei: Napoli, Porto, Bayern Munchen, Tottenham, Chelsea, Real Madrid, Benfica
Locul secund: Liverpool, Club Brugge, Inter Milano, Eintracht Frankfurt, AC Milan, RB Leipzig, Borussia Dormund, PSG

Tragerea la sorți pentru optimile de finală va avea loc pe 7 noiembrie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...