Liga Campionilor, ultimul sezon în actualul format. Cum va arăta competiția din 2024

Liga Campionilor, ultimul sezon în actualul format. Cum va arăta competiția din 2024

Liga Campionilor va avea parte de transformări majore începând din următorul sezon. Din 2024/25, numărul de echipe și de meciuri va crește, iar faza grupelor va arăta cu totul altfel.

Liga Campionilor se pregătește de un nou format. Foto EPA EFE

După finala din 10 iunie , de la Istanbul, dintre Manchester City și Inter Milano, actualul format al Champions League va fi istorie! Faza grupelor va fi complet reconfigurată și se va desfășura într-o formă asemănătoare cu "Super League" din Elveția.

În locul grupelor de câte patru echipe va fi implementat modelul din Țara Cantoanelor - un campionat în care fiecare echipă va juca opt meciuri, patru acasă și patru în deplasare. Numărul de echipe va crește de la 32 la 36, urmând ca numărul total de meciuri să ajungă la 189 pe sezon, față de cele 125 de meciuri care au loc în prezent.

Din cele 36 de echipe, primele opt se vor califica automat în faza eliminatorie. Formațiile care termină faza campionatului pe locurile 9-24 vor intra într-un play-off, tur/retur, pentru definitivarea optimilor de finală. Echipele de pe locurile 25-36 vor fi eliminate din Liga Campionilor. În ceea ce privește fazele eliminatorii, acestea se vor desfășura la fel ca acum, în sistem tur/retur, până în finală .

Cum vor fi alocate cele 4 locuri suplimentare

Sistemul de calificare în Liga Campionilor se va desfășura la fel ca acum. Însă cele patru locuri suplimentare vor fi alocate astfel:

Primul loc: acordat unui club din asociația situată pe locul cinci în clasamentul coeficientului UEFA.

Locul doi: acordat campionului ligii interne cu cel mai mare coeficient de club dintre toți ceilalți campioni interni care nu s-au calificat automat pentru faza ligii.

Locurile trei și patru: vor reveni asociațiilor cu cea mai bună performanță colectivă a cluburilor lor în sezonul precedent (numărul total de puncte obținute împărțit la numărul de cluburi participante). .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…