Liga I: FCSB - Dinamo 2-1, în play-off

Liga I: FCSB - Dinamo 2-1, în play-off

FCSB (fostă FC Steaua) a învins-o pe FC Dinamo București cu scorul de 2-1 (1-0), duminică seara, pe Arena Națională din Capitală, în etapa a treia a fazei play-off a Ligii I de fotbal.

FCSB a câștigat în fața marii rivale la primul său meci sub actualul nume.

Denis Alibec a deschis scorul pentru vicecampioana României cu un șut de la circa 25 de metri (10). Adam Nemec a egalat pentru Dinamo, cu o lovitură de cap, în urma unui corner (57). FCSB a marcat golul victoriei în minutul 75, când Fernando Boldrin, la mai puțin de un minut de la intrarea sa pe gazon, a reluat simplu o centrare a lui Marko Momcilovic.

Dinamo a dominat finalul primei reprize și a avut două ocazii mari de gol, în min. 31, când Niță a deviat in extremis lobul lui Hanca, iar în prelungirile primei reprize Niță a scos de sub bară lovitura liberă a lui Oliva (45+3).

Niță a fost providențial și în debutul reprizei secunde (46), agațând mingea lui Bawab.

După egalare, FCSB a ieșit mai mult la joc și și-a creat câteva ocazii de gol, prin Alibec (62), Cerniauskas reținând în doi timp lovitura sa liberă, apoi portarul lituanian a avut o intervenție providențială (68) la reluarea lui De Amorim, din câțiva metri. Și după ce a trecut în avantaj, roș-albaștrii au mai avut o oportunitate bună, prin Enache (80), care a tras slab din câțiva metri.

Dinamo putea obține egalul în prelungiri, când Rivaldinho (90+5) a trimis mingea în bară cu capul.

Meciul a avut două momente scurte de întrerupere, în min. 12, când doi suporteri au pătruns pe teren, și în min. 59, când au pătruns alți doi suporteri pe teren. Apoi, directorul sportiv al dinamoviștilor, Ionel Dănciulescu, a mers la galerie pentru a face apel să înceteze astfel de acțiuni.

FCSB a reușit prima sa victorie contra lui Dinamo în cinci meciuri din acest sezon, trei în campionat și două în Cupa Ligii.

FCSB — Dinamo București 2-1 (1-0)
Au marcat: Denis Alibec (10), Fernando Boldrin (75), respectiv Adam Nemec (57).
București, Arena Națională
Liga I, play-off — etapa a treia

Au evoluat echipele:
FCSB: 1. Florin Niță — 13. Marian Pleașcă, 5. Mihai Pintilii, 21. Wilfred Moke, 5. Marko Momcilovic — 11. Sulley Muniru, 23. Ovidiu Popescu — 44. Gabriel Enache, 10. Florin Tănase (20. Vlad Achim, 90), 29. William De Amorim (27. Fernando Boldrin, 74) — 7. Denis Alibec (căpitan; 31. Harlem Eddy Gnohere, 82). Antrenor: Laurențiu Reghecampf.
Rezerve neutilizate: 33. Eduard Stăncioiu — 9. Alexandru Tudorie, 17. Antonio Jakolis, 98. Dennis Man.

Dinamo: 99. Vytautas Cerniauskas — 29. Juan Antonio Romera Navarro, 5. Ionuț Nedelcearu, 2. Mihai Popescu, 7. Steliano Filip (căpitan) — 6. Azer Busuladzic, 18. May Mahlangu (9. Rivaldinho, 83) — 4. Sergiu Hanca, 8. Thaer Bawab (10. Dan Nistor, 67), 16. Maxi Oliva (19. Patrick Petre, 58) — 17. Adam Nemec. Antrenor: Cosmin Contra.
Rezerve neutilizate: 12. Iustin Popescu — 13. Daniel Popa, 15. Pierre Dielna, 22. Alin Dudea.

Arbitru: Istvan Kovacs (Carei); arbitri asistenți: Valentin Avram (București), Alexandru Cerei (Cluj-Napoca); arbitru de rezervă: Andrei Chivulete (București)
Observatori: Zoltan Szekely (Baia Mare) — CCA, Constantin Stătescu (București) — LPF
Cartonașe galbene: Busuladzic (36, 90+3), Nedelcearu (45), Oliva (48), Muniru (52), Tănase (72), Alibec (72), Pintilii (80, 87), Ov. Popescu (85).
Cartonașe roșii: Pintilii (FCSB, 87), Busuladzic (Dinamo, 90+3).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”