Liga Profesionistă de Fotbal, poziție diferită față de decizia arbitrului care a întrerupt meciul dintre Sepsi și FC U Craiova

Liga Profesionistă de Fotbal, poziție diferită față de decizia arbitrului care a întrerupt meciul dintre Sepsi și FC U Craiova

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ștefan, crede că era oportună soluția evacuării galeriei oltene.

Partida din etapa a 23-a din Superligă dintre Sepsi și FC U Craiova a fost întreruptă prima dată în minutul 26, când arbitrul Andrei Chivulete a oprit jocul, i-a cerut crainicului să facă un apel la spectatori și a trimis jucătorii la vestiare.

După o pauză de așteptare de peste 10 minute, echipele au revenit pe teren, dar scandările au continuat. Ca atare, după câteva secunde, arbitrul Andrei Chivulete a oprit de tot partida!

Decizia arbitrului nu pare tocmai pe placul Ligii Profesioniste de Fotbal, care a transmis un mesaj prin vocea secretarului general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ștefan.

„Regulamentar, arbitrul are acoperire. Un astfel de demers nu rezolvă însă problema rasismului, a xenofobiei. Ca organizator al competiției, suntem interesați ca jocurile să se dispute pe teren. E nevoie de tact, de responsabilitate, de o analiză mai amplă a contextului. Dacă sunt 150 de scandalagii în stadion, e posibil să se analizeze evacuarea lor. Pe viitor, trebuie să analizăm împreună cu FRF aceste situații și trebuie să avem în vedere cum putem face ca meciul să se joace pe teren. Consecința întreruperii e dezastruoasă din multe puncte de vedere, meciul e întrerupt, imaginea cluburilor suferă, imaginea Ligii, a Federației suferă. Trebuie să vedem cum procedăm mai departe ca jocurile să se dispute pe teren”, a declarat secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ștefan.

Cazul va fi judecat de Comisia de Disciplină din cadrul FRF zilele următoare. Pe baza raportului întocmit de arbitru și de observatorul partidei, Octavian Goga, se va lua o decizie. O variantă ar fi ca ambele cluburi să fie penalizate cu meci pierdut la „masa verde“ cu 0-3.

Totul depinde ce ce au scris oficialii partidei au scris în raportul de joc. Dacă ultrașii FCU Craiova au fost cei care au dat tonul și ei au fost cei puși pe scandal, oaspeții vor fi cei penalizați, mai ales că nu sunt la prima abatere: oltenii au mai avut probleme cu scandările xenofobe la meciurile cu rivala din oraș, CS Universitatea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria