Liiceanu către Băsescu: Aţi fost la înălţimea unei bune părţi a intelectualităţii din ţara asta

Liiceanu către Băsescu: Aţi fost la înălţimea unei bune părţi a intelectualităţii din ţara asta

Scriitorul Gabriel Liiceanu a declarat, vineri, la ceremonia de decorare de la Cotroceni, că preşedintele Traian Băsescu a fost la înălţimea unei bune părţi a intelectualităţii din ţara asta şi a adăugat că intelectualii s-au recunoscut cu valorile lor în activitatea preşedintelui.

Gabriel Liiceanu (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Dumneavoastră aţi spus în cuvântul pe care ni l-aţi adresat că nu ştiţi dacă aţi fost la înălţimea exigenţelor măcar a unei părţi din intelectualitatea română. Fac parte din acei cărora li s-a lipit eticheta de «intelectual al lui Băsescu» şi aş vrea să spun cu această ocazie că aţi fost la înălţimea unei bune părţi a intelectualităţii din ţara asta. (...) Asta înseamnă tocmai că s-au recunoscut cu valorile lor în activitatea dumnavoastră", a spus Gabriel Liiceanu.

Liiceanu a continuat: "Timp de 10 ani cât aţi fost, sunteţi preşedintele României, nu aţi făcut decât să ne aşezaţi pe drumul pe care noi, cei care credem care e binele în chip matur al României, trebuia să ne aşezăm. Şi pentru asta vă mulţumim".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că decorarea mai multor intelectuali din România reprezintă un semn şi a arătat că nici oamenii politici, dar şi încă prea mulţi români nu ştiu să îşi ţină aproape această intelectualitate şi nu se străduiesc deloc să o înţeleagă .

Traian Băsescu a declarat în discursul susţinut după ceremonia de decorare că îşi dă seama că se află în faţa "unei părţi a intelectualităţii române", pe care tot timpul a încercat să o înţeleagă în exigenţele ei, chiar dacă nu a înţeles-o întotdeauna în scrisul ei, în opera ei, în întâmplările culturale pe care le-a generat.

"Asta nu este vina lor, ci este a mea. Cu toate acestea, nu am niciun complex faţă de intelectualitatea din România, pentru că, sunt convins, niciunul din ei n-ar conduce un vapor de 300 de metri, aşa că asta e - fiecare, la ce ne pricepem", a afirmat preşedintele.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Halep, decizie majoră pentru French Open: Simona are de acum o singură șansă să joace la Paris

3 Câte rachete supersonice are Rusia pe stoc, potrivit estimărilor ucrainene

4 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

5 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia