Limita de numerar cu care poți intra în Spania. Amenzi de mii de euro pentru nerespectarea limitei

Limita de numerar cu care poți intra în Spania. Amenzi de mii de euro pentru nerespectarea limitei

Este perioada vacanțelor și foarte mulți români călătoresc în afara țării. De asemenea, foarte mulți preferă să aibă asupra loc bani lichizi, pentru a evita comisioanele percepute la utilizarea bancomatelor. Dar în unele țări este limită a sumei în numerar cu care poți călători asupra ta.

Limita de bani lichizi cu care poți călători asupra ta FOTO Freepik

De exemplu în Spania este posibil să intri sau să ieși din țară cu numerar, dar cei care fac acest lucru cu mai mult de 10.000 de euro - în bancnote și monede, cecuri, bilete la ordin sau mandate poștale - sunt obligați să depună o declarație prealabilă la Agenția Fiscală.

În cazul în care circulația banilor are loc în interiorul țării, limita este stabilită la 100.000 de euro. Însă pentru sume ce depășesc această limită, trebuie depusă declarația corespunzătoare, scrie 20 minutos .

În plus, „autoritățile pot, de asemenea, să acționeze și să confiște sume mai mici de 10.000 de euro atunci când există indicii privind o legătură cu activități infracționale”, potrivit agenției.

În cazul în care sumele de bani lichizi care sunt descoperite asupra persoanelor depășesc aceste limite, călătorul se poate confrunta cu amenzi din partea autorităților fiscale , care variază de la un minim de 600 de euro și până la 50% din valoarea banilor cu care persoana intenționa să călătorească.

În plus, autoritățile competente pot, de asemenea, să confiște toți banii în numerar.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat