Lionel Messi a anunțat că finala din Qatar este ultimul său meci la o Cupă Mondială

Lionel Messi a anunțat că finala din Qatar este ultimul său meci la o Cupă Mondială

Lionel Messi a anunțat faptul că meciul de duminică, 18 decembrie, din finala Campionatului Mondial din Qatar este ultima sa partidă în tricoul naționalei Argentinei, la o Cupă Mondială.

Lionel Messi. FOTO EPA EFE

În vârstă de 35 de ani, Lionel Messi dispută în prezent a cincea sa Cupă Mondială, depăşindu-i pe compatrioţii săi Diego Maradona şi Javier Mascherano, ambii cu câte patru prezenţe la turnee finale.

„Mă simt foarte fericit că pot realiza acest lucru, să îmi închei călătoria la Cupa Mondială disputând ultimul meu meci într-o finală. Sunt mulţi ani până la următorul Mondial (care va avea loc în 2026 - n.red.) şi nu cred că voi mai fi capabil să o fac. Aşa că să termin în acest mod este cel mai bine", a declarat Messi, după semifinala împotriva Croației.

Messi a marcat marți al 11-lea său gol pentru naționala Argentinei la un CM și l-a depășit pe Batistuta, o altă legendă a sud-americanilor.

„Recordurile sunt bune, dar cel mai important este să atingi obiectivul grupului, care este cel mai frumos lucru dintre toate. Suntem la un singur pas de ce ne-am propus, după ce ne-am luptat din greu şi vom face totul ca de această dată să se întâmple", a spus căpitanul argentinian.

Argentina, dublă campioană a lumii (1978, 1986), va întâlni duminică în finala Cupei Mondiale 2022 câştigătoarea celei de-a doua semifinale, în care se vor înfrunta miercuri Franţa, deţinătoarea trofeului, şi Maroc.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?