Lionel Messi, primul jucător cu peste 300 de goluri marcate în Primera Division

Lionel Messi, primul jucător cu peste 300 de goluri marcate în Primera Division

Argentinianul Lionel Messi face istorie în campionatul de fotbal al Spaniei, devenind primul jucător care a depășit bariera de 300 goluri marcate în Primera Division, miercuri seara, cu ocazia meciului câștigat în deplasare de echipa sa, FC Barcelona, cu scorul de 3-1, în fața formației Sporting Gijon.

Messi (28 ani) a reușit o "dublă" în partida cu Gijon, o restanță din cadrul etapei a 16-a a sezonului, ajungând astfel la 301 goluri înscrise în 334 de partide jucate pe prima scenă a fotbalului spaniol. În total, decarul Barcelonei a marcat 439 de goluri în 512 partide disputate pentru gruparea catalană, în toate competițiile.

Argentinianul, cvintuplu câștigător al Balonului de Aur, a punctat pentru prima oară în minutul 25 al jocului de pe stadionul "El Mulinon", ajungând la cota de 300 de goluri în "Liga BBVA". Gazdele au egalat rapid, prin Carlos Castro (min. 27), însă Messi a readus-o din nou pe Barca în avantaj, în minutul 31.

Scorul final a fost stabilit după pauză, de Luis Suarez (min. 67), uruguayanul ratând și o lovitură de la 11 m, în minutul 62.

Grație acestui succes, FC Barcelona și-a consolidat poziția de lider al clasamentului, distanțându-se la șase puncte de ocupanta locului secund, Atletico Madrid, și la șapte puncte față de marea sa rivală Real Madrid.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Așa o fi?