Lisa Marie Presley, ucisă de o afecțiune rară. Ce i-a provocat, de fapt, un stop cardiac faimoasei vedete VIDEO

Lisa Marie Presley, ucisă de o afecțiune rară. Ce i-a provocat, de fapt, un stop cardiac faimoasei vedete VIDEO

Lisa Marie Presley, singura fiică a lui Elvis Presley, a murit în urmă cu un an, pe 12 ianuarie 2023. Vedeta a călcat pe urmele tatălui său ca muzician și a lansat trei albume. Decesul său a luat prin suprindere pe toată lumea, mai ales că, înainte cu 2 zile de deces, a apărut la Globurille de Aur.

La 6 luni de la moartea sa, medicii legiști au anunțat ce a ucis-o, de fapt, pe Lisa Presley. În iulie 2023, specialiștii au precizat că vedeta a murit din cauza unei obstrucții la nivelul intestinului subțire, ca o consecință întârziată a unei operații bariatrice de slăbire.

Lisa Marie Presley a murit la doar 54 de ani FOTO Getty Images

Lisa Marie Presley, singurul copil al legendei rock 'n' roll Elvis, a murit din cauza unei obstrucții intestinale, a anunțat biroul medicului legist din comitatul Los Angeles, potrivit bbc.com.

Obstrucția a fost rezultatul unor aderențe cauzate de o operație de slăbire pe care a suferit-o în urmă cu mai mulți ani, au transmis legiștii.

"Obstrucție a intestinului subțire"

Ața cum se știe deja, în momentul decesului, oficialii locali au declarat că primii respondenți au fost trimiși la locuința ei din Calabasas, unde au găsit-o în stop cardiac.

Joi, biroul medicului legist a decis că aceasta a murit din cauze naturale și a precizat că stopul cardiac a fost provocat de o "obstrucție a intestinului subțire".

Aceasta apare atunci când intestinul subțire este blocat, uneori ca urmare a cancerului de colon, a medicamentelor sau a aderențelor (țesut cicatricial) care se formează după intervenții chirurgicale. Unele afecțiuni care inflamează intestinele pot duce, de asemenea, la obstrucții ale intestinului subțire.

O complicație a unei operații de slăbire

În cazul lui Presley, raportul a constatat că aderențele au fost cauzate de o operație de slăbire , cunoscută sub numele de operație bariatrică, pe care a suferit-o în urmă cu mai mulți ani.

"Aceasta este o complicație cunoscută pe termen lung a acestui tip de operație", a notat raportul medicului legist.

Dr. Angelique Campen, medic de urgență la Providence Saint Joseph Medical Center din Burbank, California, a declarat că decesele cauzate de obstrucțiile intestinului subțire sunt rare.

În multe cazuri, pacienții aflați în astfel de cazuri resimt dureri semnificative și ar fi probabil internați în spital.

Ultima apariție în public

Presley a murit pe 12 ianuarie 2023, la vârsta de 54 de ani. În dimineața acelei zile, ea fusese transportată de urgență la un spital din Los Angeles, după ce a suferit un stop cardiac la domiciliul ei.

Cu două zile înainte de moartea ei, ea apăruse alături de mama ei, Priscilla Presley, la ceremonia de decernare a Globurilor de Aur din Beverly Hills, California, unde actorul Austin Butler a câștigat premiul pentru cel mai bun actor pentru interpretarea legendarului star rock-n-roll Elvis, în filmul cu același nume. Butler a adus un omagiu ambelor femei în discursul său de acceptare a premiului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat