LISTA celor 49 de țări pentru care se cere carantină la intrarea în România. Ce persoane sunt exceptate și cum poți ieși din izolare după doar 10 zile

LISTA celor 49 de țări pentru care se cere carantină la intrarea în România. Ce persoane sunt exceptate și cum poți ieși din izolare după doar 10 zile

Lista țărilor și teritoriilor cu risc epidemiologic de coronavirus ridicat a intrat miercuri în vigoare, astfel că cei care vin din aceste zone trebuie să intre într-o carantină de 14 zile la domiciliu sau într-un alt loc pe care trebuie să îl declare.

Sunt exceptate persoanele care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat, dacă rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) și prezintă un test negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării pe teritoriul național.

Persoanele care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat și intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile, pot ieși din carantină după a 10-a zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a 8-a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică.

Țările din lista galbenă sunt: Israel, Andorra, Muntenegru, Bahrain, Aruba, Argentina, Guam, Bonaire, Saint Eustatius and Saba, Spania, Cehia, Costa Rica, Puerto Rico, Bahamas, Republica Moldova, Franța, Olanda, Gibraltar, Polinezia Franceză, Sint Maarten, Liban, Belgia, Panama, Capul Verde, Statele Unite ale Americii, Peru, Kuweit, Columbia, Brazilia, Armenia, Marea Britanie, Islanda, Oman, Irak, Maldive, Paraguay, Luxembourg, Belize, Emiratele Arabe Unite, Palestina, Danemarca, Libia, Ungaria, Chile, Slovacia, Ucraina, Austria, Curaçao, Georgia și Qatar.

Lista a fost decisă în ședința de luni a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, și a intrat în vigoare de la data de 07.10.2020 ora 0:00, în funcție de rata de incidență cumulată a cazurilor de coronavirus la 100.000 locuitori.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Așa o fi? /

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria