Lista firmelor cu acționariat rusesc din România. Lukoil, profit 30 milioane €

Lista firmelor cu acționariat rusesc din România. Lukoil, profit 30 milioane €

Un număr de 143 de companii au acționariat rusesc și activează pe teritoriul României. Două dintre ele au raportat venituri de peste un miliard de euro pe an.

Lukoil a avut venituri de 1,23 miliarde de euro în anul 2020 și un profit de 30 milioane de euro. În 2019, veniturile au depășit 1,2 miliarde euro.

ALRO a avut venituri de 482 milioane de euro în anul 2020 și un profit de 61 milioane de euro

Lukoil Lubricants a avut venituri de 20 milioane de euro în anul 2020 și un profit de 1,2 milioane de euro

TMK Artrom a avut venituri de 208 milioane euro de euro în anul 2020 și pierderi de 16 milioane de euro

NIS Petrol a avut venituri de 68 milioane de euro în anul 2020 și pierdere de 6 milioane de euro.

Lista a fost prezentată de Eduard Burghelia Co-founder la GrowthClub. El îndeamnă românii să boicoteze produsele rusești.

„La fel ca mulți dintre voi, m-am întrebat ce pot face pentru a sprijini Ucraina. Răspunsul imediat: să nu mai cumpăr de la ruși. Este modul meu personal de a sancționa Rusia. Acesta este cel mai simplu lucru pe care cred că-l putem face. Am generat o listă a tuturor firmelor din România care au acționariat rusesc. Sunt câteva sute. Puteți descărca lista de aici:

Cu speranța că le vor scădea veniturile și se vor plânge autorităților din Rusia. Dacă aveți alte idei mai bune, vă încurajez să le scrieți. PS: pe lângă acestea, mai sunt alte firme rusești "deghizate" prin offshore-uri precum Cipru pe care nu le-am putut identifica. Dacă știți astfel de cazuri, vă rog să-mi semnalați pentru a analiza”, spune Burghelia.

Trupele ruse au pătruns în regiunea Kievului dinspre Belarus și atacă ținte militare cu rachete Grad, anunță Serviciul ucrainean de pază a frontierei într-un comunicat, citat de AFP.

Autorităţile ruse au avertizat joi că vor reprima orice manifestaţie „neautorizată" împotriva războiului din Ucraina, după ce Rusia a atacat această ţară în cursul dimineţii, transmite AFP.

Ministerul de interne de la Moscova, Parchetul şi Comitetul de Anchetă i-au prevenit pe ruşi să nu protesteze.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…