Lista parlamentarilor care nu mai prind un loc eligibil pentru legislatura 2020-2024 / Nicolicea, Carmen Dan și Șerban Nicolae ar putea ieși din Parlament

Lista parlamentarilor care nu mai prind un loc eligibil pentru legislatura 2020-2024 / Nicolicea, Carmen Dan și Șerban Nicolae ar putea ieși din Parlament

Partidele finalizează săptămâna aceasta listele cu propunerile pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Fiecare formațiune politică și-a făcut analize pentru numărul maxim de mandate pe care ar putea să-l obțină și, în funcție de asta, își stabilește persoanele care le vor propune pentru fotoliile de parlamentari. Dincolo de calculele strategice, conducerile partidelor sunt cele care validează listele cu numele eligibile. În acest context au loc răzbunări politice, se plătesc polițe si se retrag adversarii politici,  scrie Hotnews .

 

PSD a obținut la alegerile din 2016 145 de mandate de deputați și 67 mandate de senatori. Pentru alegerile din decembrie social-democrații pornesc cu estimarea de la rezultatul alegerilor locale. Astfel, PSD speră să obțină 120 de mandate de deputat și 50 de senatori.

 

În interiorul PSD bătălia pentru a prinde un post de parlamentar este una dură mai ales că noua conducere a partidului vrea să tragă pe linie moartă o serie de lideri controversați care au stat alături de Liviu Dragnea.

 

Astfel pe lista celor care nu vor mai prinde un loc de parlamentari se numără:

  • Carmen Dan
  • Cătălin Rădulescu
  • Florin Iordache
  • Șerban Nicolae
  • Eugen Nicolicea
  • Iulian Iancu
  • Ecaterina Andronescu
  • Dănuț Andrușcă
  • Răzvan Cuc
  • Liviu Pleșoianu
  • Liviu Pop

Liberalii mizează să obțină mai multe mandate decât în legislatura 2016-2020 ( 69 deputați și 30 senatori). Potrivit calculelor interne, liberalii mizează să câștige la alegerile din 6 decembrie 120 de locuri la Camera Deputaților, iar la Senat 50 de locuri.

 

În cadrul discuțiilor interne până în prezent nu au existat nume de parlamentari care să fie excluși de pe liste. Singurul parlamentar PNL care a anunțat că nu mai dorește să candideze pentru un nou mandat este Cezar Preda.

"Nu-mi doresc să mai candidez. Sunt de două decenii la vârful politicii. E momentul să vină oamenii tineri. Am vorbit cu premier, i-am spus că am proiectul meu. E un proiect care depinde de succesul partidului meu", a anunțat deputatul Cezar Preda.

 

 

Cel mai mare scandal a fost la USR Cluj unde senatorii Emanuel Ungureanu și Mihai Goțiu nu au fost susținuți pentru un loc eligibil. Deputatul Emanuel Ungureanu a acuzat un "măcel politic" după alegerile interne ale USR-PLUS Cluj, afirmând că au existat "mizerii" și un "mecanism perfid" de desemnare a candidaților pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie

 

De asemenea Florina Presadă și Vlad Alexandrescu au criticat actuala conducere pentru că nu aveau sprijin în filialele proprii pentru un nou mandat de parlamentar. Între timp Presadă și Alexandrescu a fost puși pe locuri eligibile de către USR București.

 

Parlamentarii USR care nu se regăsesc pe un loc eligibil:

  • Mihai Goțiu
  • Emanuel Ungureanu
  • Cornel Zainea

UDMR nu a finalizat listele pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie dar unul dintre deputații cunoscuți ai Uniunii a anunțat că se retrage. Este vorba despre Marton Arpad, parlamentar de 30 de ani care a votat alături de PSD măcelărirea legilor justiției și codurilor penale în Comisia Juridică.

 

"Am lucrat în Parlament timp de treizeci de ani. A fost suficient. Mă retrag din toate activitățile publice. Nu a fost nicio presiune pentru a lua această decizie", a declarat Marton Arpad citat de transindex.ro.

 

NOTĂ! Partidele nu au finalizat listele parlamentare și pot apărea modificări în ceea ce privește propunerile pentru locurile eligibile.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…