Litoral de la munte. Prețuri și condiții la Aquapark-uri și piscinele termale de pe Valea Oltului FOTO

Litoral de la munte. Prețuri și condiții la Aquapark-uri și piscinele termale de pe Valea Oltului FOTO

În plin scandal cu E. coli în Marea Neagră, risc de toxiinfecţii și prețuri de Saint Tropez pe litoral, ori avioane anulate pentru destinații peste hotare, vă propunem o alternativă, dar la munte.

Stațiunea balneară Călimănești Căciulata din județului Vâlcea de pe Valea Oltului Foto Colaj

Stațiunile balneoclimaterice reprezintă o soluție pentru vacanțele la plajă ratate și temperaturile dogoritoare din această perioadă.

Călimănești – Căciulata a devenit un punct de atracție mai ales din pandemie încoace .

Stațiunea balneară vâlceană de pe Valea Oltului s-a clasat în acest an pe locul al doilea în cadrul competiției „Destinația Anului” la categoria „Stațiuni turistice”, după Mamaia (VEZI FOTO). O recunoaștere care dovedește că „perla Oltului”, situată la aproximativ 85 km de Sibiu, 200 km de București și doar 20 km de Râmnicu Vâlcea, se află printre cele mai râvnite destinații din țara noastră.

Mare parte din clădirile - simbol din veritabila „fabrică de sănătate" , în care magia trecutului nu a fost lăsată să piară, au fost restaurate. Dar unul dintre motivele principale pentru care a devenit atât de căutată , pe lângă cea mai mare bază de tratament balnear din Oltenia și fascinanta sa istorie care se scrie încă de pe vremea romanilor, îl reprezintă piscinele sale cu ape termale.

Această stațiune balneară deține două parcuri acvatice (aquapark-uri) și nenumărate bazine cu apă termală, atât în incinta hotelurilor, pensiunilor și caselor de vacanță cât și în afara lor, care fac din această zonă un veritabil litoral de la munte.

Aquapark Cozia: prețuri și facilități

Parcul acvatic Cozia din incinta Complexului balnear Cozia, spre exemplu, dispune de 11 bazine interioare si exterioare, incintă încălzită, opt tobogane exterioare și două interioare, 1.400 de șezlonguri, restaurant cu autoservire, fiind deschis în fiecare zi între orele 8,00/9,00–20,00. Tarifele pentru acces variază între 15 și 40 de lei, în funcție de ziua săptămânii și de vârsta turiștilor.

Spre exemplu, în timpul săptămânii, accesul unic pentru adulți este de 35 lei/persoană pentru 3 ore și jumătate, iar la final de săptămână (vineri - duminică inclusiv) – 40 lei/persoană. Pentru copii (2–14 ani) în timpul săptămânii (pentru același interval de timp) tariful este de 15 lei/persoană, iar în weekend – 20 de lei/persoană.

Tarife adiționale: adulți: 5 lei/30 minute/persoană; copii: 3 lei/30 minute/persoană. Perioada de 3 ore și jumătate începe în momentul activării brățării de acces la piscine. Tarifele adiționale se aplică persoanelor care depășesc perioada, brățările de acces fiind valabile doar în ziua achiziționării. Cei care părăsesc incinta Cozia AquaPark pierd valabilitatea biletului. Aquapark Cozia este legat și de Piscinele Oltul, făcând parte din același Complex balnear Cozia.

Aquapark Mirajul Oltului: tarife și condiții

Tarife similare pentru adulți și copii peste 14 ani sunt practicate și la AquaPark „Mirajul Oltului”, dar aici nu există o limită de timp, de respectiv 35 - 40 de lei/persoană, în funcție de ziua săptămânii. Pentru copiii între 3 și 14 ani tarifele variază între 25 și 30 de lei/persoană. Parcul acvatic Mirajul Oltului oferă și abonamente, dar și reduceri pentru grupuri de minimum 15 persoane, precum și posibilitatea de a organiza cursuri de înot, activități școlare, antrenamente, competiții sportive.

„Mirajul Oltului” are o capacitate de 300 de persoane, două piscine interioare cu apă dulce încălzită și două saune uscate pentru cromoterapie. Mai dispune de o sală de fitness complet echipată, trei piscine exterioare cu o suprafață de 340 mp, șezlonguri cu umbrele și un complex de tobogane cu apă RALLY , KAMIKAZE - de viteză și SPACE HOLE - tip pâlnie, cu o înălțime de 14 metri.

Ștrandul din pădure, cel mai ieftin pentru copii

Cel mai ieftin tarif pentru copii l-am întâlnit la „Ștrandul termal din Pădure” - 10 lei/persoană. Popasul turistic care deține ștrandul are în dotare și căsuțe din lemn, exact lângă bazinul de apă termală. Cazarea în cameră pentru două persoane, cu acces inclus la piscină, costă 150 lei/noapte.

Un alt ștrand termal extrem de căutat din Călimănești se află în incinta Complexului Casa Românească din zona Căciulata - Cozia. Aici programul la piscine / saune este extins până aproape de miezul nopții: pentru piscine în fiecare zi de la ora 08,00 la ora 23,00, iar pentru saune de la ora 10,00 la ora 22,00.

În timpul săptămânii, adulții plătesc 40 de lei/persoană pentru piscină, iar copiii cu vârste între 7 - 13 ani au acces contra 30 de lei/persoană, iar la final de săptămână tarifele cresc cu 5 lei/persoană. Copiii până în 7 ani au acces gratuit. Iar prețul pentru saună este de 25 de lei/20 min. Turiștii care sunt cazați aici au intrarea gratuită, inclusiv la piscina din interior.

Cazare și transport: sejur de cinci nopți de la 139 de euro

Stațiunea Călimănești - Căciulata deține aproximativ 5.000 de locuri de cazare în hoteluri mai noi sau mai vechi - reabilitate între timp, pensiuni și case de vacanță, de până la patru stele.

Prețurile pornesc aici de la aproximativ 200 de lei și ajung la 1.000 de lei / cameră, în funcție de pretenții, condiții, facilități etc..

Cei care caută alt tip de cazare în stațiune Valea Oltului, una mai neconvențională, este bine să știe că și în această zonă există corturi tip glampling sau căsuțe din lemn pentru care tarifele percepute în această perioadă pornesc de la 250 / 300 de lei.

Pe Booking.com, cel mai ieftin tarif pe care l-am găsit pentru un sejur de cinci nopți la finele lunii iulie, pentru două persoane, este de doar 139 de euro pe o proprietate administrată de o gazdă particulară.

La Călimănești Vâlcea se poate ajunge atât cu transport individual, dar și cu mijloace de transport în comun: tren sau autocare / microbuze atât din Sibiu (26 de lei/persoană/autocar), Râmnicu Vâlcea (9 lei/persoană/autocar), dar și din zone mai îndepărtate, precum București (65 de lei/persoană/autocar) sau Cluj Napoca (81 de lei/persoană/autocar), etc..

Alte puncte de atracție din împrejurimi

Pe lângă bazele de agrement, Călimănești oferă și numeroase opțiuni de petrecere a timpului liber : turism montan pe cărările Parcului Național Cozia , către atracții precum: Cascada Lotrișor sau Cabana Cozia, turism monahal la lăcașuri de cult seculare precum: Mănăstirea Cozia , Mănăstirea Ostrov , Mănăstirea Turnu sau Mănăstirea Stânișoara etc., turism istoric - Castrul Arutela ; plimbări cu vaporașul pe Olt sau pe Aleea de cură balneară . Iar mai departe se poate ajunge la festivalurile de la Summer Camp Brezoi (turism cultural), precum Open Air Blues Festival care se derulează în aceste zile, ori la cascadele și lacurile de la Malaia, tot pe Valea Lotrului, precum Scoruș , Apa Spânzurată, Borogeana sau Lacurile Brădișor, Galbenu și Petrimanu, stațiunea montană Voineasa, Lacul Vidra , Domeniul Transalpina pentru plimbări cu telegondola și chiar pe cea mai înaltă șosea din România - Transalpina .

Cei care își doresc și alte tipuri de terapii, pot merge la ștrandul cu apă sărată Ostroveni din Râmnicu Vâlcea sau la ștrandurile cu apă sărată de la Ocnele Mari , și tot aici pot face un popas și la Salina Ocnele Mari , ori pot opta pentru stațiunile Govora și Olănești , ori pentru ceramica de Hurez sau Mănăstirea Horezu , ambele incluse în patrimoniul UNESCO.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat