LIVE Cazul MUIE PSD. Ultimele evoluții. Răzvan Ștefănescu va face plângere penală împotriva polițiștilor care l-au dus la secție cu copilul

LIVE Cazul MUIE PSD. Ultimele evoluții. Răzvan Ștefănescu va face plângere penală împotriva polițiștilor care l-au dus la secție cu copilul

Cazul MUIE PSD. Ultimele evoluții. Ce scrie presa din Suedia. Cum a circulat Duckadam cu un număr similar și n-a pățit nimic. Viceprimarul din Alexandria, către posesorul autoturismului cu număr MUIE PSD: Să aibă grijă că chinezii nu fac mici numai din câini

LIVE:

Șoferul mașinii cu numere anti-PSD: ”Dacă poliția mi-ar fi spus, aș fi schimbat plăcuțele, dar era o ilegalitate dacă o făceam de capul meu.

Răzvan Ștefănescu, șoferul mașinii înmatriculate în Suedia cu numărul M..E PSD, a declarat marți dimineață că ”dacă (poliția – n.red.) mi-ar fi spus sau mi-ar fi dat o notă că trebuie să schimb plăcuțele personalizate, le-aș fi schimbat. Dar dacă le-aș fi schimbat de capul meu aș fi făcut o ilegalitate”.

Ștefănescu (45 de ani) a mai spus marți că avea la el plăcuțele cu numerele originale ale mașinii.

El a venit marți dimineață la sediul Poliției Rutiere, unde a spus că ”aș vrea să clarific situația și să-mi recuperez permisul, sper să se rezolve. Sunt șofer, e meseria mea”.

Presa suedeză despre scandalul numărului anti-PSD: Poliția română a avut dificultăți în explicarea sancțiunilor

 ”Poliția română a avut dificultăți în explicarea situației într-o conferință de presă, calificând situația drept fără precedent și invocând o convenție internațională”, scrie publicația suedeză The Local într-un articol dedicat sancționării șoferului Răzvan Ștefănescu.

”E un abuz. M-au lăsat să trec granița și să intru în România fără să-mi spună că am făcut ceva ilegal. Deci când am intrat în România era legal și apoi nu a mai fost legal? E absurd. Dacă aveam un mesaj pentru Moș Crăciun, nu ar fi avut nici o problemă cu mine”, a declarat Răzvan Ștefănescu, citat de site-ul suedez.

Publicația trece în revistă sancțiunile dispuse de poliție, precum și reacția ambasadei Suediei, țara în care a fost înmatriculată mașina.

Helmuth Duckadam a circulat cu numere personalizate formate doar din litere fără ca Poliția Rutieră să-i facă dosar penal

 Portarul de legendă al Stelei, Helmuth Duckadam, a circulat ani buni cu autoturisme înmatriculate în SUA cu numere personalizate care conțineau doar litere, potrivit Sport.ro și DigiSport.ro. Este exact aceeași situație ca în cazul lui Răzvan Ștefănescu, care și-a înamtriculat în Suedia mașina cu numărul M..E PSD, și căruia Poliția Rutieră i-a deschis dosar penal.

Helmuth Duckadam și-a înmatriculat au automobil de teren Ford în SUA cu numărul ”STEAUA”, fără ca polițiștii rutieri să îi facă dosar penal.

Pentru a justifica deschiderea unui dosar penal pe numele lui Răzvan Ștefănescu și suspendarea permisului, Poliția Rutieră a invocat Convenție de la Viena din 1958, care spunea – în forma inițială – că numerele de înmatriculare nu pot fi formate exclusiv din litere. În 2016, la inițiativa Belgiei, Convenția a fost modificată, iar modificările au intrat în vigoare.

Viceprimarul din Alexandria, către posesorul autoturismului cu număr MUIE PSD: Să aibă grijă că chinezii nu fac mici numai din câini

 Viceprimarul municipiului Alexandria, Teleorman, Gică Anghel (PSD), a postat pe contul de Facebook injurii și o amenințare la adresa lui Răzvan Ștefănescu, șoferul mașinii înmatriculate în Suedia cu numărul MUIE PSD, relatează jurnalista Carmen Dumitrescu în publicația ”Liber în Teleorman”.

”Frustratul ăla cu mașina din Suedia cu nr. ….PSD, întâi să-i dea mă-sii ..ue că i-am crescut salariul sau pensia și mai ales să aibă grijă că chinezii nu fac mici nu numai din câini”, a scris Anghel pe Facebook.

Contactat de jurnalista Carmen Dumitrescu, viceprimarul din Alexandria a spus ”că nu înțelege care e problema și că are libertatea să scrie ce vrea, atâta vreme cât și ceilalți fac la fel”.

”Când i-am atras atenția că e viceprimar și că un astfel de limbaj nu e chiar dezirabil din poziția lui, Gică Anghel a întors-o și a precizat că putea posta oricine de pe contul lui, telefonul fiind la dispoziția familiei și a cunoscuților. De altfel, a întrebat dacă nu se poate întâmpla oricui să-și lase telefonul prin diverse locuri, astfel încât să se trezescă cu diverse postări pe Facebook”, mai relatează Carmen Dumitrescu.

Ulterior, Gică Anghel și-a șters postarea de pe Facebook.

Răzvan Ștefănescu va face plângere penală împotriva polițiștilor care l-au dus la secție cu copilul

Răzvan Ștefănescu a anunțat marți că va face plângere penală împotriva polițiștilor care l-au dus la sediul Poliției Rutiere luni dimineață și nu l-au lăsat să-și ducă băiatul ”la cineva în care să am încredere”.

Răzvan Ștefănescu a declarat la ieșirea de la Poliția Rutieră că ”pentru copil voi face plângere penală. Puteau să mă lase o oră să duc copilul la cineva în care am încredere, nu plecam nicăieri. Ei nu m-au lăsat”.

Întrebat dacă regretă tot scandalul în care este implicat, Răzvan Ștefănescu a spus: ”Nu-mi pare rău, nu am făcut nimic ilegal. Eu am consultat DEX și am considerat că sunt ok plăcuțele, așa au considerat și cei din Suedia, și polițiștii români care m-au oprit de mai multe ori”.







Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”