LIVE CIRC în PSD cu Firea, Dragnea și alte javre care-au îngropat România. Stănescu a fost remaniat

LIVE CIRC în PSD cu Firea, Dragnea și alte javre care-au îngropat România. Stănescu a fost remaniat

LIVE CIRC în PSD cu Firea, Dragnea și alte javre care-au îngropat România. Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a DEMISIONAT! Comitetul Executiv al Partidului Social Democrat se reuneşte, luni, într-o şedinţă în care tema principală ar urma să fie remanierea unor miniştri PSD. Sunt însă informații că se vor lua și decizii de partid. Una dintre ele fiind aceea că Gabriela Firea va fi înlocuită de la șefia PSD București cu fostul pedelist Gabriel Mutu.

Comisarul.ro vă va ține la curent live text cu evoluția evenimentelor:

14.30 S-a dat vot în CEx pentru remanierea lui Paul Stănescu: 55 voturi "pentru", 5 împotrivă și 4 abțineri, potrivit surselor Hotnews.ro.

14.17 În ședința CEx s-a votat remanierea, iar propunerile premierului Viorica Dăncilă sunt următoarele:

Lia Olguța Vasilescu- la Ministerul Transporturilor, în locul lui Lucian Șova.

 
Marius Budăi - la Ministerul Muncii, în locul Liei Olguței Vasilescu

Gabriel Leș - la Ministerul Apărării, în locul lui Mihai Fifor, care a demisionat

Niculae Bădălău- Ministerul Economiei, în locul lui Dănuț Andrușcă

Alexandru Petrescu- la Ministerul Comunicațiilor, în locul lui Bogdan Cojocaru

Daniel Breaz - la Ministerul Culturii, în locul lui George Ivașcu

Bogdan Matei - la Ministerul Tineretului și Sportului, în locul Ioanei Bran

Separat se va vota în cazul lui Ilan Laufer, propus pentru postul de vicepremier și ministru al Dezvoltării, în locul lui Paul Stănescu

12.29 Codrin Ștefănescu a devenit secretar general al partidului, în locul lui Marian Neacșu, exclus din PSD, au declarat surse pentru Mediafax.

12.25 Cele mai recente nume vehiculate de noi miniștri, potrivit Mediafax:

Lia Olguța Vasilescu - la ministerul Transporturilor, în locul lui Lucian Șova. Vehiculat aici și numele lui Mircea Drăghici (trezorier PSD)

Marius Budăi (deputat, Comisie finanțe-bănci) - la Ministerul Muncii, în locul Liei Olguței Vasilescu

Gabriel Leș (a mai fost ministru al Apărării) - la Apărare, în locul lui Mihai Fifor, care a demisionat

Niculae Bădălău - Ministerul Economiei, în locul lui Dănuț Andrușcă

Ilan Laufer - Ministerul Dezvoltării, în locul lui Paul Stănescu

Alexandru Petrescu - la ministerul Comunicațiilor, în locul lui Bogdan Cojocaru

12.15 Potrivit unor surse politice, Gabriel Leș revine la Apărare, Olguța Vasilescu este propusă la Ministerul Transporturilor, iar Ministerul Muncii ar urma să fie condus de Marius Budăi. Ilan Laufer, potrivit surselor citate, îi va lua locul lui Paul Stănescu la Dezvoltare.

11.26 Primarul Capitalei Gabriela Firea și-a dat luni demisia din funcția de președinte interimar al organizației PSD București. Decizia Gabrielei Firea vine cu câteva minute înainte de începerea ședinței CEx.

11.21 SURSE Puciștii din PSD încearcă să provoace demisia din partid a 30-40 de parlamentari dacă Paul Stănescu și Gabriela Firea sunt dați afară de Liviu Dragnea

 Liderii grupării puciștilor din PSD s-au întâlnit luni dimineață și au început să sune parlamentarii fideli pentru a-i determina să semneze o demisie în grup dacă Liviu Dragnea va forța azi în ședința Comitetului Executiv excluderea din partid a lui Paul Stănescu și a Gabrielei Firea, potrivit mai multor surse din PSD. Puciștii ar conta pe demisia a 30-40 de parlamentari, dar nu e clar dacă aceștia vor marșa la demers, unii dintre ei refuzând deja.

De altfel, un moment similar ar fi trebuit să se petreacă și la excluderea din partid de acum două săptămâni a lui Adrian Țuțuianu și Marian Neacșu, dar puciștii au rămas atunci în PSD.

Liderii care s-au întâlnit luni dimineață sunt Marian Neacșu, Mihai Tudose, Paul Stănescu, Marcel Ciolacu și Adrian Țuțuianu.

11.15 Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a DEMISIONAT! Vicepreședintele PSD MIhai Fifor și-a dat demisia de la MInisterul apărării Naționale, informează digi 24. Gestul vine cu puțin timp înaintea ședinței Comitetului Executiv al PSD în care se discută remanierea guvernamentală

10.40 Ministrul Justiției, Tudorel Toader, scapă de remaniere, au declarat pentru G4Media.ro surse din PSD, cu toate că au fost luate în calcul cel puțin trei nume în eventualitatea schimbării sale. Ar fi vorba de Toni Greblă, actualul secretar general al Guvernului, deputatul PSD Eugen Nicolicea și deputata PSD Oana Florea.

10.20 Vicepremierul Paul Stănescu se află la ora transmiterii acestei știri, împreună cu alți lideri județeni PSD, în biroul lui Liviu Dragnea din Parlament, unde poartă cu președintele partidului o ultimă discuție înainte de ședința CExN pentru remaniere, conform Mediafax.

Vicepremierul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale, a sosit luni dimineață, în biroul din Parlament al președintelui PSD, Liviu Dragnea, însoțit de liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, și de liderul PSD Constanța, Felix Stroe.

 Liviu Dragnea a venit însoțit de liderul PSD Online, Mircea Drăghici.

În birou la Dragnea au mai sosit și liderii județeni PSD Maricel Popa (Iași) și Ioan Dîrzu (Alba).

Surse din partid au spus MEDIAFAX că la întâlnire este așteptată să participe și premierul Viorica Dăncilă.

10.15 Ilan Laufer, fost ministru pentru Mediul de Afaceri în guvernul Grindeanu, e în cărți pentru a prelua un minister în guvernul Dăncilă, au declarat pentru G4Media.ro surse din PSD. El ar urma, cel mai probabil, să îl înlocuiască pe Paul Stănescu la Ministerul Dezvoltării, dar nu e exclusă o rocadă între mai multe ministere.

De asemenea, trezorierul PSD Mircea Drăghici (PSD Argeș), acuzat că ar fi deturnat banii partidului spre propria familie, ar urma să fie ministrul Transporturilor în locul lui Lucian Șova (PSD Bacău), potrivit acelorași surse.

Niculae Bădălău (PSD Giurgiu), pucistul care a trădat tabăra nemulțumiților, e în cărți să preia Ministerul Economiei de la Dănuț Andrușcă (PSD Neamț).




Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria