LIVE din COCINA PSD! Dementul i-a cerut Proastei tăierea bugetelor SERVICIILOR SECRETE! E ordin de la Rusia?

LIVE din COCINA PSD! Dementul i-a cerut Proastei tăierea bugetelor SERVICIILOR SECRETE! E ordin de la Rusia?

LIVE din COCINA PSD! Declarațiile lui Oprișan confirmă că actuala conducerea PSD îi consideră CRETINI pe români! Dementul i-a cerut Proastei tăierea bugetelor SERVICIILOR SECRETE! E ordin de la Rusia? Social democrații s-au reunit, duminică în prima ședința a Comitetului Executiv. După o absența de o lună jumătate din viața publică, Liviu Dragnea a apărut relaxat la întâlnirea cu liderii din teritoriu, însoțit de Viorica Dăncilă, Carmen Dan Rovana Plumb și Lia Olguța Vasilescu. Dragnea a refuzat să facă declarații în schimb, liderul PSD sector 3 Robert Negoiță a atacat dur Guvernul Dăncilă și implicit, pe Liviu Dragnea catalogând actualul Executiv ca "unul ticălos care vrea să subordoneze autoritățiile locale

Ședința are loc în contextul în care Guvernul trebuie să treacă prin Parlament bugetul de stat, PSD se confruntă cu o serie de demisii la nivel parlamentar iar liderii locali așteaptă în continuare amnistia și grațierea. De asemenea, Liviu Dragnea este acuzat de foști colegi de partid că a orchestrat protestele din 10 august.

15:25 - Negoita a mai spus ca Liviu Dragnea i-a promis ca va participa marti sau miercuri la o dezbatere cu Asociatia Municipiilor, pe fondul nemultumirilor edililor in privinta banilor alocati.

15:18 - Primarul Sectorului 3 Robert Negoita a anuntat ca, in sedinta Comitetului Executiv, liderul PSD Vrancea Marian Oprisan a propus excluderea sa din partid insa propunerea nu a fost supusa la vot, informeaza Mediafax.

14:51 - Dementul i-a cerut Proastei tăierea bugetelor SERVICIILOR SECRETE! E ordin de la Rusia?Liviu Dragnea s-a declarat nemultumit de sumele alocate serviciilor secrete in bugetul pe 2019, afirmand ca i-a cerut premierului Viorica Dancila sa analizeze situatia. Potrivit lui Dragnea, acesti bani s-ar putea duce catre Sanatate.

"Am rugat-o pe doamna prim ministru sa analizeze sumele alocate serviciilor secrete. Cred ca sume importante de aici pot fi realocate catre Sanatate, de exemplu. Eu ma gandesc ca un program de acordare gratuita pentru toti copiii din Romania de vitamina D este tot un program de siguranta nationala. Doamna prim ministru si domnul ministru (de Finante - n.red.) au spus ca vor analiza daca pot face in Guvern acest lucru, daca nu eu sigur voi face asta in Parlament, cu amendamente", a declarat Dragnea.

Jurnalistii i-au atras atentia ca pentru a modifica bugetul alocat serviciilor secrete este nevoie de avizul CSAT. "Imi trebuie avizul lui Iohannis si pentru viata, sa inteleg?", a fost replica lui Dragnea.

UPDATE 14.20 Conducerea PSD a anunțat că organizațiile PSD Dîmbovița și Caraș Severin vor fi dizolvate și vor fi organizate alegeri interne, susțin surse participante la ședința CEX. Este vorba de organizația în care a fost lider Adrian Țuțuianu și respectiv cea condusă de fostul deputat PSD, Ion Mocioalcă.

Primele declarații ale liderilor PSD

UPDATE 13:40 Liderul PSD Vrancea Marian Oprișan a vorbit despre buget și a subliniat că întotdeauna este loc de mai bine și că solicitările liderilor locali vor fi analizate din nou. „Întotdeauna este loc şi de mai bine, dar să nu uităm un singur lucru, că bugetul nu a intrat în discuţia Guvernului. Mai analizăm o dată solicitările şi vom vedea ce este de făcut, dar să plecăm acum de la premisa că dacă au trecut banii de la Capitală la sectoare, au rămas tot la Bucureşti, nu au plecat nicăieri”, a declarat Oprișan înainea ședinței.

UPDATE 13:35 Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu și-a exprimat îngrijorarea în ceea ce priveșe plecările din PSD: „Fac tot ce pot pentru a menține integritatea grupului, a majorității, dar nu sunt eu în măsură să spun. Sigur că mă îngrijorează și nu aș fi spus că fac tot ceea ce e posibil ca cei care fac această majoritate să rămână în majoritate pentru a susține guvernul actual. Justificările pot fi adevărate sau false. Nu pot să justific eu în locul lor”

UPDATE 13:30 Ședința PSD a început cu puțin timp înainte de 13:30.

UPDATE 13:10 Robert Negoiță:"Își doresc să subordoneze administrația locale și vor să stăm pe la ușile miniștriilor să cerșim pentru a nu închide primăriile ceea ce consider că este profund ticălos (...) Nu există există autonomie fără buget. Guvernul acesta prin acest buget, asta face. Niciodată, niciun Guvern nu și-a permis să taie de la administrația locală în halul acesta mai ales într-o perioadă de prosperitate"

UPDATE 12:16 Viorica Dăncilă, Nicolae Bădălău, Marcel Ciolacu și Ionel Arsene sunt în biroul lui Dragnea și discută cu liderul PSD înaintea ședinței CEx.

Bugetul pe 2019 - subiect sensibil pentru liderii PSD din teritoriu. Comitetul Executiv Naţional al PSD era programat la ora 12:30, la Palatul Parlamentului. Principala temă de discuție este bugetul de stat pe 2019. Liviu Dragnea, alături de Darius Vîlcov și Eugen Teodorovici, le va prezenta social democrațiilor cifrele și prioritățile Guvernului pe anul în curs. Surse social democrate au declarat pentru Hotnews.ro că Dragnea va anunța și o serie de proiecte pe care le va demara Guvernul în 2019.

"Dragnea trebuie să ne asigure că vom avea banii necesari pentru cheltuielile sociale și că nu ne va îngropa în datorii. Ne-a promis anul trecut că vom primi banii care i-am pierdut prin scăderea impozitului. Așteptăm din partea lui niște soluții", a declarat pentru Hotnews.ro un lider PSD.

Nemulțumirile social democrațiilor din teritoriu vin după ce Dragnea le-a promis că în 2019 le vor primi cele 6 miliarde de lei pe care autoritățiile locale le-au pierdut anul trecut prin scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10%. Proiectul de buget pe 2019 prevede majorarea cotei pe care primăriile o primesc din impozitul pe venit, dar, în același timp primăriile vor prelua de la Guvern toate cheltuielile sociale.

Explicații și soluții la demisiile din PSD și majoritatea parlamentară. O altă temă pe ordinea de zi a ședinței și pe care liderul PSD va trebui să o clarifice este situația majorității parlamentare și plecările din PSD. Săptămâna trecută, fostul premier Mihai Tudose și-a anunțat demisia din PSD și înscrierea în partidul lui Victor Ponta. După plecarea acestuia, alți trei deputați social-democrați au declarat public că părăsesc partidul.

Surse politice au declarat pentru Hotnews.ro ca vor mai exista deputati social-democrați care își vor anunța demisiile în următoarea perioadă. O demisie așteptată este cea a lui Paul Stănescu care se pare că nu a luat încă o decizie în acest sens. De altfel, în ultima săptămână acesta a fost curtat intens de adversarii lui Liviu Dragnea iar pe rețele de socializare au fost postate fotografii cu întâlniri neoficiale ale acestuia.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...