LIVE din Parlamentul României. Tensiune maximă. Discursuri vehemente și de la putere și din opoziție, dublate de aplauze și huiduieli

LIVE din Parlamentul României. Ziua când aflăm dacă românii au votat oameni sau doar niște lipitori hrăpărețe!

Parlamentul decide astăzi soarta Guvernului Dăncilă, prin votul la moțiunea de cenzură. Viorica Dăncilă a ajuns la Parlament încă din jurul orei 8.30, declarându-se convinsă că moțiunea de cenzură va pica, în timp ce liberalii spun că se bazează pe cel puțin 10 voturi suplimentare. "Sunt șanse 100% ca moțiunea de cenzură să treacă, iar Guvernul să plece", a declarat Ludovic Orban, înaintea începerii ședinței de plen a Parlamentului. Pentru ca moțiunea să treacă, iar Guvernul Dăncilă să fie demis sunt necesare 233 de voturi. Ședința Parlamentului a început în prezența a 327 de senatori și deputați.

Cele mai importante informații despre moțiunea opoziției, livetext pe Comisarul.ro:

11:18 Victor Ponta

Ne aflăm în fața unei moțiuni foarte ciudate

Ce facem în viitor cu țara. Nu trebuie să vorbim de chestiuni personale

Tot ne spune doamna Dăncilă de cum s-au tăiat pensii și salarii. Salariul său de europarlamentar nu l-a tăiat nimeni

Doamna Dăncilă vorbește de ceva ce nu știe, e deja tautologic, ca să vă dau de lucru să căutați pe google

Noi nu mai avem guvern

Nu avem ministru de Interne, Educație, Energie

Vorbim de un guvern care nu mai există. De mâine oricum își încetează activitatea

Acum mai stați o zi, o săptămână, o lună ca să pierdeți următoarele zece rânduri de alegeri
Doamna Dăncilă mi-a zis personal că în septembrie vine în Parlament cu un guvern restructurat.

Nu a spus care an, doamna Dăncilă când vorbește de cifre are probleme

Nu înseamnă că dacă azi nu trece moțiunea o să avem guvern

O să fie ca în 2009, când nu aveam guvern și aveam alegeri prezidențiale

11.07 – Prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan:

Cred cu tărie că astăzi ne adresăm pentru ultima dată unui premier nelegitim care a încălcat în picioare dreptul unei țări întregi de a merge pe calea europeană și a nu ne întoarce în anii 90

Toți cei care ați fost amenințați cu dosare penale aveți șansa să ieșiți din captivitatea uneia care a fost la rândul ei captiva lui Liviu Dragnea

Ați reușit să vă puneți în situația dezonorantă de a fi o echipă de uzurpatori. Aveați obligația după ieșirea ALDE de la guvernare să veniți în Parlament.

De facto și de iure dna Dăncilă nu mai e prim-ministrul României, ci o persoană particulară care ocupă abuziv scaunul de la Palatul Victoria

Moțiunea de cenzură e șansa de a stabili ordinea legală și constituțională la vârful statului.

3 mari greșeli: mințiți și dezinformați, folosiți bugetul public în interes clientelar, întrețineți mecanismul economic pentru interese electorale.

Niciun guvern al PNL nu va tăia nimic de la oamenii constiți și muncitori din România. Singurii care au de ce se teme sunt cei de aici: echipa de uzurpatori.

10.56 – Senatorul Titus Corlățean vorbește din partea PSD:

Vreți să tăiați veniturile românilor și să loviți în ceea ce considerați electoratul PSD.
Ce normalitate este cea în care voci importante neomarxiste din USR anunță că se impune obligația avortului pentru femei cu venit mediu mic și că vor impune căsătoriile gay (huiduieli puternice în sală)
Securiști deconsprirați de CNSAS, ca liderul USR de la București, profitori anteriori cu instituțiile satatului, alături de Petrov, cu un ax central fixat de urmașii lui Brătianu, adoratori ai noilor securiști, împreună cu vajnicii luptători alături de Kovesi.

Nu veți deveni niciodată o alternativă toți cei care ați apărat binomul securist SRI-DNA-Kovesi, care ați legitimat abuzurile în justiție.

Nu au contat pentru dvs. călcarea în picioare a demnității umane.

Niciodată nu ați condamnat abuzurile. V-au convenit și v-au bucurat. Cine răspunde pentru aceste abuzuri? Ăsta e motivul principal pentru care patronul dvs de la Cotroceni și dvs. doriți desființarea Secției Special pentru a nu stopa abuzurile.

Cum e posibil să stai la masă cu Petrov, cu neomarxiști și cu arogantul patron de la Cotroceni?

Atacurile la valorile moral-creștine din România, asta nu e o Românie normală.

Infatuarea unui președinte imoral și anticonstituțional nu e soluția pentru România.

10.33 – Vorbește Viorica Dăncilă:

Mă uit în sală și văd acceași oameni politici amatori și iresponsabili (huiduieli și aplauze)

Nu v-ați schimbat prea mult în ultimele luni. Am crezut că nu puteți veni în Parlament cu temele nefăcute, că nu puteți sfida românii, că e obligatoriu să veniți cu o echipă guvernamentală și un program dacă vreți să reconstruiți România. Până acum e clar că vreți să o demolați

Stimați inițiatori ai moțiunii, din păcate nu ați înțeles nimic.

Cine sunt artizanii acestei situații de instabilitate pentru ca voi să puteți profita. Acest guvern a fost permanent ținta președintelui României, pentru că avem un președinte care întâi de toate e candidatul PNL.

Candidatul Iohannis și-a bătut joc de Constituție și de interesele românilor. O luptă oarbă pornită de cel mai iresponsabil președinte, care a uitat de români și de țara lor, și care a început o campanie agresivă

Tăriceanu a fugit de la guvernare și și-a sacrificat propriul partid într-o bătaie de joc. Dl Tăriceanu a căzut în mod rușinos în capcana lui Victor Ponta și și-a asigurat un apus politic lamentabil

Ponta, premierul demisionar pe Facebook, maestrul minciunilor și expertul jocurilor de culise cu rezultate zero.

O alianță de conjunctură care azi vrea să dea jos Guvernul, o adunătură de interese și oportunism.

Cum vreți să dați jos Guvernul când nu știți ce veți oferi românilor peste o săptămână?

Spuneți oamenilor care e proiecția voastră, care e echipa guvernamentală, care e planul pentru viitorul românilor. Superficialitatea dvs. e rușinoasă.

Textul moțiunii vă reprezintă întru totul: un amestec incoerent de falsuri, plină de aprecieri subiective și demagogie, care arată perfect caracterul de improvizație

Sunteți singura opoziție din istorie care a reușit să-și depună moțiunea și apoi să fugă de popor. V-ați făcut de rușine când v-am propus să votăm moțiunea cât mai repede

Mult succes dlui Cîțu în a le explica alegătorilor cum e cu tăierile, să vină în fața medicilor, polițiștilor, pompierilor și să le spună că sunt praf. Să vină dl Caramitru și să le spună pensionarilor că mărirea pensiei aruncă țara în aer. Să vină dl Orban în fața IT-iștilor și să le spună cum e cu impozitarea veniturilor.

V-am chemat să semnați pactul pentru bunăstare și ați refuzat cu toții. Asta ar trebui să dezbatem azi aici.

Probabil știți foarte bine că voi fără tăieri nu știți și nu puteți. Ați mai arătat-o o dată în vremurile de tristă amintire ale guvernelor PDL.

Dl Iohannis, președintele candidat sau președintele anti-Constituție, s-a folosit de tragedia de la Ialomița ca să atace PSD. A găsit de cuviință să lanseze atacuri aberante la adresa Guvernului. E trist să avem încă un candidat care se urcă cu picioarele pe nenorocirile oamenilor. Mai avem unul, îl știți bine, și retorica începe să semene tot mai bine.

Călcați în picioare principii, decență, interesele românilor. noi guvernăm pentru țară și nu am făcut-o întotdeauna perfect, dar am făcut-o mai bine decât de dvs.

Am crescut salariile, punctul de pensie

În 2016, Guvernarea USR Cioloș a redus veniturile statului ce 10 mld lei concomitent cu majorarea datoriei publice cu 22 miliarde lei

Azi, avem a șasea cea mai mică datorie publică din UE

Potențialul de dezvoltare al României e dublu față de media UE

Avem cea mai mică rată a șomajului din ultimii 30 de ani

Noi am aprobat programul PNDL 2 prin care proiecte locale de peste 30 mld lei au demarat

Moțiunea nu va trece. Ați mai încercat și v-ați făcut de râs la vot, pentru că nu toți parlamentarii stau în spatele așa -zisului premier Orban, cunoscut pentru contraperformanța de la Ministerul Transporturilor și talentul artistic

Oamenii de bună credință nu pot da un vot real de sprijin și susținere pentru nimic

Azi, veți trăi din nou această rușine, pentru că nu ați învățat lecția responsabilității

Sunt parlamentari care vor trebuie să explice primarilor că proiectele lor pentru oameni nu se vor mai întâmpla, că ați oprit PNDL, că dați afară sute de mii de bugetari, că au lăsat alianța tăierilor să decidă destinul românilor.

Sunt mulți parlamentari care au responsabilitatea votului și care au înțeles că alături de voi nu există progres.

Să nu subestimați PSD, să nu credeți că ne vom opri vreodată, de la putere sau din opoziție, să luptăm contra voastră, a celor care vreți să dezbinați România.

Vă îndemn să vă imaginați alegerile de anul viitor cu PSD în opoziție și voi, alianța tăierilor, la guvernare. Ați mai fost zdrobiți. Lăsați guvernul să-și facă treaba!

10.29 – Imagini rare cu Anton Pisaroglu și Costin Mihalache, consilierii lui Dăncilă

10.25 De la Minorități sunt în sală doar 5 deputați, dintre care unul este secretarul de ședință. Opoziția miza pe 8 voturi...

10.20 Dăncilă este îmbrăcată în negru, Birchall în roz:)))

10.14 – Deputatul USR Cristian Seidler citește moțiunea de cenzură.

10.12 – Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, anunță că nu a fost depusă nicio cerere de retragere a semnăturii de pe moțiunea de cenzură. Moțiunea a fost semnată de 237 de senatori și deputați.

Ciolacu a anunțat și timpul pentru dezbateri alocat fiecărui grup parlamentar:

PSD – 34 minute

PNL – 16 minute

PRO Europa – 7 minute

USR – 7 minute

UDMR – 5 minute

Minoritățile naționale – 3 minute

PMP – 2 minute

Neafiliați – 5 minute

10.11– Ședința a început. Și-au înregistrat prezența 327 de parlamentari.

10.10 – Deputatul PNL Florin Roman a reclamat prezența unui dispozitiv mare de jandarmi la intrarea în Parlament:

Am observat cu toții un număr impresionant de jandarmi la intrarea în Parlament. Locul jandarmilor e pe stradă
În calitate de deputat vă rog frumos să solicitați retragerea trupelor de jandarmi

10.10 Liderul USR, Dan Barna, se declară foarte optimist că va trece moțiunea de cenzură. El spune că "este o șansă istorică pentru România"

10.09 Viorica Dăncilă, la intrarea în sala de plen: Nu am emoții, știu că moțiunea nu va trece

10.07 Senatorul PSD Emanoil Savin, semnatar al moțiunii de cenzură, a declarat că nu va fi prezent pentru a vota documentul în Parlament. "Nu sunt prezent. Sunt plecat. Nu m-au convins. Sunt patru partide cu patru păreri. Fiecare are părerea lui, pofta lui. Ponta vrea într-un fel, Tăriceanu vrea într-un fel, Orban vrea într-un fel, Barna vrea într-un fel. Am trimis un mesaj lui Orban că nu sunt prezent", a afirmat, joi, pentru Mediafax, senatorul Emanoil Savin.

10.04: Petre Daea despre PSD-istul Găină, finul său care a semnat moțiunea de cenzură: ”Găină nu trebuie să murdărească mâna nașului”

9.56: Florin Iordache: Opoziția va avea maxim 220 de voturi

9.39. Ludovic Orban, după ședința grupurilor parlamentare PNL:
Trebuie oprit PSD să mai facă rău României. Toți parlamentarii care vor binele României să voteze moțiunea.

Toți parlamentarii PNL sunt prezenți și totți vor vota la vede moțiunea

Situația este foartă clară. Moțiunea de cenzură va crește, va avea 100% câștig de cauză. Peste 233 de parlamentari vor vota moțiunea și Guvernul Dăncilă va pleca de la Guvern

Toate intoxicările lansate de PSD sunt minciuni gogonate

Parlamentarii au fost supuși unor presiuni uriașe și amenințări cum nu au existat vreodată în 30 de ani

Sunt convins că acest guvern va cădea

În cea mai pesimistă evaluare, numărul voturilor este 241 în favoarea moțiunii, cea mai optimistă 245

9.32. Fifor, în ședința grupurilor PSD: Eu sper sa nu fie oameni dintre noi care vota această moțiune.

Senatorul PSD Radu Preda: Avem o guvernare buna, soarta se hotărăste astăzi. Nu cred că exista colegi care sa voteze.

9.28 La începutul ședinței grupurilor parlamentare ale PNL, Ludovic Orban le-a spus parlamentarilor că din 237 semnatari ai moțiunii lipsesc 3, dar contează pe cel puțin 10 voturi suplimentare ale unor parlamentari care n-au semnat și care vor vota moțiunea de cenzură. Anunțul său a fost primit cu apaluze.

09.27 La această oră începe sedința grupurilor parlamentare ale PSD, unde a ajuns și Viorica Dăncilă. Florin Iordache, Daniel Suciu și Alfred Simons au sosit zâmbitori la Parlament, convinși că moțiunea de cenzură va pica. Ei susțin că moțiunea va avea cel mult 227 de voturi, față de 233 necesare.

09.25 Băsescu: Moțiunea va trece la limită, dar va trece. Cert e că PNL nu va putea face un guvern onorabil, adică fără Ponta, Tăriceanu și Hunor.

---------------------------
Ultimele informații arată că se pune problema dacă la moțiune vor fi prezenți toți parlamentarii UDMR. Klemen Hunor anunțase că parlamentarii vor fi toți prezenți și vor vota moțiunea de cenzură.

Pe de altă parte, există și informații că o parte dintre parlamentarii PSD ar putea vota moțiunea de cenzură.

Cei din tabăra opoziției au negociat toată noaptea și spun că ar fi convins mai mulți parlamentari de la minorități să voteze moțiunea. Pe moțiune sunt 2 deputați semnatari de la minorități, iar opoziția susține că acestora li se vor adăuga alți 5.

Dăncilă: Nimeni nu-i va ierta pe parlamentarii PSD dacă astăzi vor trăda partidul

Viorica Dăncilă a susținut, la sosirea la ședința grupurilor parlamentare ale PSD, că "toată lumea este optimistă că moțiunea de cenzură va pica", că nu are emoții și că are încredere în colegii săi.

"Cred că nimeni nu-i va ierta dacă astazi vor trăda partidul care i-a adus în Parlament", a spus Dăncilă întrebată despre parlamentari ai PSD care ar putea vota moțiunea de cenzură.

Întrebată, de asemenea, despre sume de bani pe care PSD-ul le-ar fi promis unor parlamentari în schimbul votului împotrivă la moțiune, Dăncilă a afirmat: "Cine a vorbit de aceste sume trebuie să demonstreze. Sunt acuzații extraordinar de grave".

Ce se întâmplă dacă moțiunea de cenzură trece

Dacă moțiunea de cenzură va trece, ar fi al doilea guvern demis din actuala legislatură , după Cabinetul Grindeanu, demis prin moțiune inițiată de propriul partid, PSD.

Dacă moţiunea de cenzură va fi adoptată, Guvernul Dăncilă va rămâne, potrivit legii, să îndeplinească numai actele cu caracter individual sau normativ necesare pentru administrarea treburilor publice, fără a promova politici noi, până la depunerea jurământului de către membrii noului Guvern. În această perioadă nu poate să adopte ordonanţe şi nici să inițieze proiecte de lege.

Preşedintele convoacă la consultări partidele parlamentare și desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru. În termen de 10 zile de la desemnare, candidatul propus pentru funcția de premier vine în Parlament cu echipa guvernamentală, pentru votul de încredere.

Ce se întâmplă dacă moțiunea de cenzură pică

În cazul în care moţiunea pică, Guvernul Dăncilă rămâne în funcţie. Premierul Viorica Dăncilă a anunțat miercuri seară, la Antena 3, că săptămâna viitoare merge în Parlament pentru votul asupra Cabinetului remaniat.

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Vela, imbecilule, dă-ți demisia! Îi obligi pe români să stea în casă și le dai amenzi, dar nu vezi ce se întâm…

2 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

3 VIDEO Studiu prezentat de un cunoscut virusolog german: „Nu există virus „viu” pe suprafețe. Nu vă puteți infe…

4 Orban i-a cerut lui Nelu Tătaru să o demită pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean Baia Mare

5 VIDEO Studiu / Priviți cum se răspândește virusul COVID de la un simplu tușit ori strănut. Particulele de aeros…

recomandări

Te ia DNA: Cirloganu Marian Cristinel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Caracatița asta evadează ca-n filme dintr-un borcan