O explozie puternică a avut loc, sâmbătă, la o staţie GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa, deflagraţia fiind urmată de un incendiu. Primele informaţii arată că sunt cinci persoane rănite, cu arsuri grave. În urma exploziei, traficul pe DN 1A este blocat complet.

21:03 O nouă explozie s-a produs la stația GPL din Crevedia, cuprinsă de flăcări.

20:40 Potrivit IGSU, arderea se manifestă cu flacără violentă la 2 cisterne şi o casă.

„Până la acest moment, 6 victime vor fi transportate la spital în Bucureşti cu arsuri considerabile pe suprafaţa corpului. Totodată, 2 victime (atac de panică, vărsături) au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe din Dâmboviţa/Târgovişte”, a transmis sursa citată.

20:31 Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, la Digi24: „Examinăm posibilitatea transferului în străinătate a pacienților”

  • „Există și decese, nu pot să vă confirm dacă unul sau două în momentul de față. Există circa opt victime, care au diferite grade de arsuri pe corp. Una dintre ele, cu arsuri extinse, este la Spitalul de Arși. Celelalte sunt îndrumate către spitalele care au secții de arși, respectiv Bagdasar și Floreasca”.
  • „Examinăm și vom lua o decizie dacă este nevoie să transferăm în strainătate unii dintre acești pacienți, în cazul în care la spitalele din București va fi depășită capacitatea de intervenție”.

20:30 Imagini cu momentul exploziei dintr-un alt unghi:

20:22 Potrivit ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, există şi decese în urma exploziei.

Până în prezent, şase persoane au fost transportate la spitale. Un pacient a fost dus la Spitalul Floreasca, iar alţii la Bagdasar-Arseni.

La Ministerul Sănătăţii a fost organizat un grup de lucru în urma incidentului.

20:19 Potrivit ISU Dâmboviţa, efectivele au fost suplimentate cu 4 autospeciale de stingere, 1 autospecială cu azot şi un Post Medical Avansat (PMA) de la ISU Bucureşti-Ilfov şi cu 3 autospeciale de stingere de la ISU Prahova.

20:14 Populaţia din zona exploziei va fi evacuată pe o rază de 300 de metri, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa.

Conform sursei citate, la faţa locului a fost alocată şi autospeciala transport roboţi.

20:10 Autorităţile din judeţul Dâmboviţa au activat Planul Roşu de Intervenţie în urma exploziei urmată de incendiu care s-a produs sâmbătă seară, la o staţie GPL aflată pe DN 1A, în localitatea Crevedia. „Având în vedere numărul de persoane implicate, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie”, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa.

De asemenea, având în vedere degajările mari de fum, pentru protecţia populaţiei aflată în proximitatea zonei de manifestare a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT.

Conform datelor furnizate anterior de ISU, la faţa locului s-au deplasat 4 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de intervenţie la înălţime, 3 ambulanţe SMURD şi 7 ambulanţe SAJ. Datele de la acest moment arată că cinci persoane ar fi rănite.

20:00 Bogdan Opriţa, coordonatorul UPU-SMURD București, a precizat într-o intervenție televizată că cei cinci răniți au fost preluați cu arsuri grave.

„Sunt cinci victime care prezintă arsuri peste 80% din suprafața corpului”, a spus el.

Explozie la Crevedia la o stație GPL

19:50„La data de 26 august a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Răcari au fost sesizaţi prin SNUAU 112 cu privire la faptul că la o staţie de alimentare cu gaz petrolier lichefiat, din localitatea Crevedia, a avut loc o explozie. În urma evenimentului, până la acest moment, cinci persoane ar fi rănite. Traficul este blocat pe drumul naţional 1A”, a transmis IPJ Dâmboviţa, citat de News.ro.

***

Și ISU Dâmboviţa informează că o explozie, urmată de incendiu, s-a produs la o staţie GPL din localitatea Crevedia.

Acolo au fost trimise 4 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de intervenţie la înălţime, 3 ambulanţe SMURD, 7 ambulanţe SAJ.

În sprijinul ISU Dâmboviţa au fost alocate şi 10 autospeciale de stingere, 10 ambulanţe SMURD, 1 autospecială de intervenţie la înălţime şi 1 autospecială CBRN din cadrul ISU B-IF.

La locul intervenţiei se deplasează şi elicopterul SMURD.

***

19:45 Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, o explozie a avut loc pe DN 1A, în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa. Explozia a avut loc la o stație GPL.

„În urma evenimentului 5 persoane au fost rănite, urmând a fi investigate medical. Circulaţia rutieră este blocată total pe DN 1A, fiind deviată prin localitatea Cocani. Se fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor comiterii evenimentului”.