LIVE Începe CIRCUL în PSD! Dementul anunță că vor fi EXCLUDERI în CEx-ul de azi!

LIVE Începe CIRCUL în PSD! Dementul anunță că vor fi EXCLUDERI în CEx-ul de azi!

Începe CIRCUL în PSD! Dementul anunță că vor fi EXCLUDERI în CEx-ul de azi! Întrebat luni de ziariști înainte de ședința Comitetului Executiv dacă vor fi excluderi din PSD, Liviu Dragnea a răspuns că ”e posibil”, potrivit Antena 3. Declarația șefului PSD vine pe fondul zvonurilor că la ședință vor fi propuși pentru excludere lideri locali precum Adrian Țuțuianu sau Marian Neacșu.

Principalele evenimente:

14:10 - Adrian Tutuianu s-a aparat in sedinta CEx spunand ca nu a facut nimic fara acordul colegilor sai din filiala, relateaza Digi24.

13:27 - Fostul presedinte al PSD Victor Ponta declara la Digi24 ca aceasta este tactica lui Liviu Dragnea: "Ori te cumpara, ori te exclude".

"Asa a facut si cu mine, si cu Grindeanu, acum i-a venit randul lui Tutuianu. Lectia ar trebui sa fie clara: Ori primesti mita, constand dintr-o functie sau in bani, ori esti dat afara", a declarat Victor Ponta, dand ca exemplu si cazul Corinei Cretu, care "era in PSD cand Liviu Dragnea era membru al Partidului Democrat", iar astazi este atacata prin vocea lui Codrin Stefanescu, fost membru al PRM.

In ceea ce priveste dosarul Valiza, Victor Ponta spune ca el arata ceea ce stia toata lumea, dar nu se putea proba - legatura lui Liviu Dragnea cu Tel Drum.

"E un caz de crima organizata si de coruptie pe care DNA nu a putut sau nu a stiut sa il rezolve (...) Sunt un om informat si constient de ceea ce spun. Sper ca in acea faimoasa valiza exista ceea ce stim toti pana acum, dar nu puteam proba", a subliniat Ponta.

13:20 - Mai multi lideri PSD au propus excluderea lui Adrian Tutuianu si a lui Marian Neacsu. Urmeaza ca propunerile sa fie supuse la vot. Cei doi vor fi exclusi daca voteaza 2/3 dintre cei 65 de membri ai CEx, informeaza Digi24.

13.24 În ședință s-a propus excluderea lui Adrian Țuțuianu și a lui Marian Neacșu. Nu s-a dat încă un vot. Marian Oprișan a fost cel care a propus excluderea.

12.20 Dragnea a venit la ședință cu două valize negre: "Am întârziat puțin pentru că am primit două valize. Prima valizăeste cu gogoși de la Rise Project, a doua valiză, ca orice localnic din Teleorman am găsit în fundul curții o valiză." Dragnea scoate dosare pe rând care îl vizează pe Klau Iohannis si Forumul Democrat German, unul dintre acestea - "presiuni asupra unui judecător de la CCR", și niște stick-uri "care nu au ajuns la DNA".

"Este o gogoasă, nu ma interesează ce este acolo. Nu are nicio legătură cu mine acea valiză, este o disperare, poate să acopere scandalul cu cei doi Lazări.

Acum mergem la la ședință, care va fi una neplăcută, dar cum au spus unii colegi, necesară. "

Dragnea, întrebat dacă se teme că ar putea majoritatea în Camera Deputaților, în cazul unor excluderi din PSD: "Nu".

12.18 Robert Negoiță: "Reacția mea este de a vota împotriva (excluderilor - n.r.), sau mă rog, să vedem argumentele. Nu trebuie folosit acest mecanism de excludere ca revanșă. Nu (îmi e teamă că voi fi exclus). Delictele de opinie nu se sancționează. Liviu Dragnea este în continuare președinte, deci ne-am supus majorității."

12.05 Paul Stănescu, Marcel Ciolacu, Mihai Tudose și Marian Neacșu au intrat împreună în ședință. Aceștia sunt semnatari ai celebrei scrisori anti-Dragnea din septembrie.

12.04 Surse de la vârful PSD ne-au precizat că Liviu Dragnea își va pune mandatul pe masă și le va cere colegilor din Comitetul Executiv să voteze pentru excluderea din partid a lui Adrian Țuțuianu și a lui Marian Neacșu. Tot în cadrul CEX se vor propune sancțiuni și pentru alți lideri ai ”puciștilor”, urmând ca săptămâna viitoare ”puciștii” din Guvern să fie executați sumar. Cele mai importante nume sunt cele ale vicepremierului Paul Stănescu și Mihai Fifor, ministrul Apărării.

De asemenea, Liviu Dragnea va forța organizarea de alegeri în mai multe organizații conduse de ”puciști”, în special la organizația PSD București, acolo unde președinte interimar este Gabriela Firea.

Sursele noastre susțin că Liviu Dragnea și-a asigurat o majoritate confortabilă în CEX și cererile liderului PSD vor fi duse la îndeplinire de către colegii săi.

12:02 - Liderii PSD se strang in sedinta conducerii. Dumitru Buzatu (PSD Vaslui) spune ca nu sustine excluderile. "Unii dintre noi n-au ce face", a comentat el in fata jurnalistilor, referindu-se la cei care propun excluderi.

12:00 - Si Ion Mocioalca, liderul PSD Caras Severin, s-ar afla pe lista neagra a lui Liviu Dragnea, informeaza Realitatea TV. Sedinta CEx inca nu a inceput.

11.54 În CEx se va da un vot de susținere pentru nominalizarea lui Viorel Ștefan, în prezent vicepremier, la șefia ASF, au declarat surse politice.

11.40 Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării, are o conferință de presă - "Președinția României la strategia UE pentru regiunea Dunării" - programată la ora 12, ora începerii CEx, tot în parlament.

11.30 Liviu Dragnea intrând în birou, întrebat dacă vor fi excluderi din partid: "Posibil, să vedem câte." Ajuns la Palatul Parlamentului, Liviu Dragnea a declarat, conform România TV, că "Astăzi am mai multă treabă cu valiza".

                       ***

Ședința Comitetului Executiv Național al PSD începe la ora 12.00 la Parlament, fiind așteptate sancțiuni care ar putea merge până la excludere pentru "puciști" precum Adrian Țuțuianu, în prezent vicepreședinte PSD, secretarul general al partidului Marian Neacșu sau lideri de organizații Ion Mocioalcă și Ciprian Pandea. Înainte de reuniunea CEX, mulți social-democrați au intrat în biroul de la parlament al lui Liviu Dragnea, printre care Niculae Bădălău, Șerban Valeca, Codrin Ștefănescu, Dorel Căprar, Rodica Nassar, Ioan Dârzu. Primarul Capitalei Gabriela Firea nu participă la CEX, anunțând că are o deplasare la Madrid, programată din luna august.





Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale