LIVE Întâlnirea dintre președinte și Proasta României s-a încheiat. Urmează comunicatul președinției și minciunile PSD

LIVE Întâlnirea dintre președinte și Proasta României s-a încheiat. Urmează comunicatul președinției și minciunile PSD

Proasta României s-a aflat miercuri la Cotroceni pentru discuţii preşedintele Klaus Iohannis, la iniţiativa acestuia, pe fondul informaţiilor privind posibilitatea adoptării unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului privind amnistierea şi graţierea unor fapte penale. Întâlnirea a durat circa 40 de minute.

Şeful statului şi Proasta s-au întâlnit ultima dată în 15 mai, discuţiile vizând memorandumul Executivului privind relocarea ambasadei României în Israel şi în contextul în care Iohannis i-a cerut de mai multe ori premierului să demisioneze pentru "a face loc unor oameni responsabili şi competenţi".

Întâlnirea se anunță scurtă și tensionată. Următoarea întrevedere pe care şeful statului o va avea la Cotroceni, cu ministrul pentru Europa, Integrare şi Afaceri Externe al Austriei, Karin Kneissl, este programată de la ora 11.30.

Comisarul.ro va transmite toate amănuntele legate de întâlnire:

12:50 - Pana in acest moment Administratia Prezidentiala nu a transmis public nicio informatie despre intalnirea de azi dintre presedinte si premier. Pe site-ul institutiei ultimul comunicat este de ieri, iar in galeria foto-video ultimele imagini sunt de la Ziua Frantei (14 iulie).

12:20 - Deputatul PSD Eugen Nicolicea, presedintele comisiei juridice din CDep, a declarat la Antena 3 ca la intalnirea de azi nu s-ar fi discutat despre vreo ordonanta de urgenta pentru amnistie si gratiere, pentru ca ea nu exista.

"Nu si nu cred ca s-ar fi putut dezbate asa ceva, cata vreme nu exista o astfel de ordonanta", a declarat Eugen Nicolicea.

Deputatul PSD a mai sustinut ca presedintele Iohannis n-a facut azi altceva decat "sa bifeze" o actiune, dupa ce din exterior i s-ar fi transmis pe mai multe canale ca lucrurile trebuie sa se aseze in Romania.

"A vrut sa le arate celor din exterior ca se conformeaza. Si in 2012 a fost acelasi semnal din exterior", a reamintit Nicolicea, sustinand ca fostul presedinte Traian Basescu a "pozat atunci in victima".

Mai mult, Eugen Nicolicea a oferit o explicatie originala pentru faptul ca la protestele de strada din Romania participa din ce in ce mai putini cetateni, sustinand ca semnalul ar fi fost transmis din exterior, pentru ca celor de acolo "nu le place anarhia".

"Demonstratiile sunt o dovada de anarhie. Incet, incet au fost abandonate pentru ca semnalul din exterior este negativ. Este evident ca (Iohannis, n.red.) s-a pliat pe ce s-a spus de acolo, pentru ca celor de afara nu le place dezordinea intr-o tara europeana", a mai sustinut Eugen Nicolicea.

In urma cu o saptamana, Viorica Dancila a fost chemata la Bruxelles unde a discutat cu oficialii Comisiei Europene.

12.16 Citiți și voi ce spune Proasta că s-a discutat la Cotroceni!!! Minciuna și manipularea PSD continuă.

Comunicatul de presă al Guvernului:

„Astăzi, 18 aprilie, Prim-ministrul României Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu Președintele Klaus Werner Iohannis, în cadrul căreia au fost abordate aspecte legate de Președinția României la Consiliul Uniunii Europene, atât în ceea ce privește stadiul pregătirii dosarelor și a temelor de interes, cât și referitor la aspectele tehnice, de infrastructură și program.

Au fost trecute în revistă prioritățile incluse în Programul de lucru al Președinției Române la Consiliul UE și s-a discutat pe marginea calendarului acțiunilor pe care Guvernul are în vedere să le organizeze în prima parte a anului viitor.

În context, a fost evidențiat obiectivul României de a contribui, de o manieră constructivă, la definirea și promovarea interesului comun european, la asigurarea unității și coeziunii între statele membre precum și la reapropierea cetățenilor de Uniunea Europeană.

Prim-ministrul a prezentat, totodată, principalele obiective pe care România și le va asuma, în calitate de viitoare Președinție a Consiliului UE, în raport cu o serie de dosare europene majore și a reafirmat angajamentul Guvernului de a contribui activ pe durata mandatului la identificarea unui consens, la luarea unor decizii importante cu privire la temele și dosarele aflate pe agendă, precum și nevoia de a asigura un răspuns adecvat la noile realități și provocări cărora Uniunea și statele membre trebuie să le facă față.”

11.29 Bogdan Chireac și site-ul DCNews, apropiat Dragnea, anunță că Viorica Dăncilă i-a spus președintelui Iohannis că vrea amnistia și grațierea

11.13 Întâlnirea dintre președinte și Proasta României s-a încheiat. Urmează comunicatul președinției și minciunile PSD. Televiziunile de știri transmit imagini cu mașina Proastei ieșind de la Cotroceni. Discuțiile s-au încheiat după 40 de minute.

10.30 Întâlnirea dintre preşedintele Klaus Iohannis şi Proasta României a început, miercuri, la Palatul Cotroceni. Proasta a venit singură, Dragnea n-a reușit să-i pună umbră de această dată.

10:25 - Masina in care se afla Proasta a ajuns la Palatul Cotroceni.

10.11 Secretarul adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a comentat miercuri dimineață întâlnirea care va avea loc între premierul Dăncilă și președintele Iohannis.

„Din păcate, nu cred că vom avea un dialog instituțional. Nu pot să cred că dl Iohannis devine înțelept peste noapte și trebuie să purtăm noi un dialog instituțional. După ce ai cerut premierului Dăncilă de șapte ori demisia, în timp ce Orban, omul tău de partid, i-a făcut plângere penală la DIICOT pentru trădare de țară, după ce ai atacat toate legile promovate de alianța PSD-ALDE, după ce ne-ai înjurat de la tribuna oficială a Cotroceniului, după ce ai citit 32 de zile decizia CCR, sfidând toată România și tot electoratul PSD, vii tu și îl inviți pe premier la o cafea ca să vorbești despre președinția Consiliului Europei? Exclus. Eu cred că dl Iohannis trebuie să plece urgent în Filipine sau unde se duce el. (...) Vrea să știe dacă pregătim sau nu ordonanța și pentru asta o cheamă pe dna Dăncilă”, a spus Ștefănescu, la Antena3.

10:00 - Viorica Dancila se afla la Palatul Victoria, relateaza Antena3.

Desi a chemat-o la Cotroceni, Iohannis nu a anuntat oficial motivul sau subiectele de discutie. Asa ca o anumita parte a presei a speculat ca ar fi vorba despre o reconciliere impusa de Bruxelles, pe modelul pactului de coabitare dintre Traian Basescu si Victor Ponta, mai ales ca Romania va prelua in curand presedintia Consiliului UE.

Intalnirea dintre cei doi oficiali se va desfasura in contextul in care de cateva zile presa vuieste de zvonuri privind posibilitatea ca Executivul sa adopte in aceste ultime zile ale sesiunii parlamentare extraordinare o OUG, care sa vizeze amnistia si gratierea.

                                                   ****

Propaganda PSD manipulează ordinar. La nici câteva minute după anunțul întâlnirii de la Cotroceni, tot aparatul de propagandă al penalilor a transmis că este o întâlnirea a reconcilierii dictată de la Bruxelles!!!

Mai multe surse oficiale au confirmat pentru G4Media.ro că președintele PSD Liviu Dragnea a forțat adoptarea unui OUG pe amnistie și grațiere în ședința de marți, dar planurile au căzut luni din cauza împotrivirii ALDE, care nu a susținut acest demers. În plus, PSD n-a găsit nici un secretar de stat dispus să semneze în locul ministrului justiției, Tudorel Toader, care nu a fost de acord cu acest OUG. Secretarul de stat, Mariana Moț, considerată o apropiată a vicepremierului Paul Stănescu, a intrat brusc în concediu. Abia luni seara Liviu Dragnea a negat într-un mesaj pentru Digi24 că Guvernul ar avea în plan adoptarea unui OUG pe amnistie și grațiere.

Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă, condamnat pentru corupție la 8 ani de închisoare în primă instanță, a declarat luni seară la Antena 3 când a fost întrebat despre amnistia penală că ”un moment zero în anul Centenar ar fi un moment bun pentru toată lumea”. ”Depinde de primul ministru”, a adăugat Vâlcov.

Vâlcov face parte din nucleul dur de colaboratori loiali ai lui Liviu Dragnea, alături de Lia Olguța Vasilescu și Claudiu Manda.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu