LIVE Oamenii s-au strâns din nou în Piața Victoriei

LIVE Oamenii s-au strâns din nou în Piața Victoriei

Aproximativ 600 de oameni au ieșit joi, pentru a doua zi consecutiv, în Piața Victoriei pentru a protesta față de decizia Curții Constituționale care îl obligă pe președintele Klaus Iohannis să o revoce din funcție pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi. Manifestanții au scandat ”Hoții”, au cântat ”Deșteaptă-te române” și au purtat un banner imens cu textul ”Curtea Corupților din România”.

Ora 21.17: Mulți dintre protestatari pleacă din Piață, protestul se stinge rapid. Discursul strigat la megafon acoperă toată piața.

Ora 21.03: Un protestatar strigă sloganuri la un megafon uriaș instalat pe o mașină pusă în parcarea din Piata Victoriei.

Ora 21.01: Mai mulți protestatari cântă ”Deșteaptă-te române”. Circa 600 de oameni în piață.

Ora 20.29: În Piața Victoriei s-au strâns circa 500 de protestatari. Unii poartă steaguri și strigă toți “Hoții!”

19.38: Circa 200 de oameni în Piața Victoriei și continuă să vină

 19.21: În fața Guvernului s-au strâns deja câteva zeci de protestatari. Spațiul din mojlocul Pieței Victoriei e împrejmuit cu garduri

În Piața Victoriei din București e anunțat joi un nou protest împotriva deciziei CCR care îl obligă pe președintele Klaus Iohannis să o revoce pe șefa DNA. Comunitatea Corupția Ucide anunță că ”protestul de aseară va continua și azi. Nu ne vom uita cum se degradează o democrație care nici măcar nu a ajuns vreodată o adevărată democrație. Când injustiția devine lege, rezistența e o datorie. Dacă ai încă energie, demnitate, rușine, speranță pentru tine sau copiii tăi sau ai altora, rămâi cu noi. Dacă nu te-au obosit de tot dezbaterile, încâlcelile și sofismele din spațiul public, hai în stradă”.




Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria