LIVE Pandemia de coronavirus/Soția premierului Canadei e infectată/New York City introduce starea de urgenţă

LIVE Pandemia de coronavirus/Soția premierului Canadei e infectată/New York City introduce starea de urgenţă

Ora 10.06: Companiile aeriene au cerut sprijin financiar de urgenţă din partea guvernelor, din cauza noilor restricţii de călătorie impuse de Statele Unite pe rutele cu Europa care au rolul să combată epidemia de coronavirus, transmite Reuters.

Ora 9.56: Bulgaria se pregăteşte să declare starea de urgenţă pentru a opri răspândirea coronavirusului, premierul Boiko Borisov anunţând că numărul cazurilor de infectare a ajuns joi la 23, de la 7 în urmă cu o zi. Bulgaria a consemnat miercuri şi primul deces.

„Guvernul va cere parlamentului să declare starea de urgenţă, care va permite închiderea şcolilor, grădiniţelor şi universităţilor”, a spus premierul Borisov joi după o şedinţă de guvern extraordinară. 

09:29 Ministrul de interne din Australia, Peter Dutton, a fost testat pozitiv pentru coronavirus, scrie Reuters.

"În această dimineață, m-am trezit cu temperatură și dureri în gât. Am contactat imediat Departamentul de Sănătate din Queenslan și am fost testat pentru COVID-19”, a anunțat acesta, potrivit Reuters. "Mă simt bine și vă voi ține la curent”, a mai spus el.

Australia a înregistrat 156 de cazuri de infecții și 3 decese, însă autoritățile locale se așteaptă ca numărul victimelor să crească.

Ora 8.49: Nepalul a închis toate căile de acces spre muntele Everest, transmite Reuters

Ora 8.48: Vaticanul a închis toate bisericile catolice din Roma pentru a preveni răspândirea virusului, transmite The Guardian

Ora 8:13 New York City introduce starea de urgenţă. Băncile americane încep să recomande lucrul de acasă.

Wall St. a început să îşi trimită angajaţii să lucreze acasă, deoarece companiile financiare au raportat primele cazuri confirmate de virus Wuhan.

Primarul oraşului New York, Bill De Blasio, a declarat joi o stare de urgenţă în New York City, numărul de cazuri confirmate urcând la 95, de la 12 la începutul săptămânii.

JPMorgan Chase & Co, Goldman Sachs Group Inc şi Morgan Stanley au anunţat joi programe similare pentru lucrul de la distanţă în încercarea de a stăvili pandemia.

Joi, un angajat al Royal Bank of Canada din Manhattan, a ieşit pozitiv, a declarat un reprezentant al băncii. Banca a raportat, de asemenea, alte două cazuri confirmate într-unul din birourile sale de lângă Toronto.

Ora 7.53: Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a avertizat că e posibil ca circa 10.000 de britanici să fie deja infectați, potrivit The Guardian. Marea Britanie s-a remarcat prin faptul că a luat extrem de puține măsuri de prevenire a răspândirii virusului. Meciurile de fotbal din Premier League continuă și acum

Ora 7.50: Sophie Trudeau (44 de ani), soția premierului Canadei, a fost testată pozitiv pentru infecția cu coronavirus, anunță presa canadiană. Ea era deja în auto-izolare după o vizită în Marea Britanie, la finalul căreia a prezentat simptome de gripă




Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale