LIVE Președintele Trump anunță mobilizarea armatei pentru stoparea revoltelor și jafurilor care au cuprins America

LIVE Președintele Trump anunță mobilizarea armatei pentru stoparea revoltelor și jafurilor care au cuprins America

 Președintele Trump anunță mobilizarea armatei pentru stoparea revoltelor și jafurilor care au cuprins America.

02.28  Șeful Casei Albe a invocat o lege din 1807 care i-ar da dreptul să mobilizeze armata pe teritoriul Statelor Unite.

02.24 Președintele Donald Trump a anunțat luni de la Casa Alba desfășurarea a „mii de soldați puternic înarmați” și de forțe de poliție la Washington, spunând că tulburările din ziua precedentă în capitala federală au fost „o rușine”, potrivit AFP.

Apelând guvernanții să ia măsurile necesare pentru „dominarea străzilor” și denunțarea unor acte de „terorism intern”, Trump a promis să restabilească ordinea în Statele Unite.

În timp ce vorbeadin grădina Casei Albe, poliția a tras gaze lacrimogene în încercarea de a dispersa protestatarii adunați în afara complexului, susține AFP.

-------------

Președintele Trump a spus în cursul unei declarații făcute luni în Grădina Trandafirilor că „ia măsuri imediate” și „mobilizează toate resursele federale disponibile” pentru a opri revoltele și jefuirea în toată țara, amenințând că va disloca armata dacă statele nu trimit în Garda Națională la proteste.

"Voi lupta pentru a vă proteja", a spus Trump.

Imediat după discurs, președintele și anturajul său au mers în afara Casei Albe, peste Piața Lafayette, spre Biserica Episcopală Sf. Ioan, care a luat foc în timpul protestelor în noaptea precedentă.

"Am recomandat fiecărui guvernator să desfășoare Garda Națională în număr suficient pentru a domina străzile", a spus președintele în timpul discursului său. „Încheiem revoltele și fărădelege, o vom încheia astăzi”.

Trump a spus că trimite „mii și mii de soldați și personal militar puternic înarmați” pentru a opri revolta.

"Vreau ca organizatorii acestei terori să fie observați și să știe că vor suferi pedepse penale severe", a spus el.

"Nu putem permite strigătele drepte ale protestatarilor pașnici să fie înecate de o gloată supărată", a adăugat președintele. „Cele mai mari victime ale acestei revolte sunt cetățenii iubitori de pace din comunitățile noastre cele mai sărace”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…