LIVE Proteste în București și mai multe orașe din țară

LIVE Proteste în București și mai multe orașe din țară

 București

UPDATE 21.47: În fața MAI au mai rămas câteva sute de manifestanți

UPDATE 21.28: A existat un moment tensionat în fața Ministerului de Interne. Manifestanții au început să huiduie o reporteră Antena 3, trei jandarmi intervenind pentru a o scoate la marginea mulțimii. „Rușine”, „Afară”, „Antena 3, niște derbedei” - i-au strigat protestatarii ziaristei.

21:30 - Protestul continua in fata MAI. Oamenii continua sa huiduie si sa ceara demisii. Intre timp, ministrul de Interne, Nicolae Moga aflat in Olt, a anuntat schimbarea din functie a sefilor politiei din judet si a prefectului si subprefectului.

21.14 Manifestantii striga Cuib de hoti si de mafioti! Sunt circa 5.000 de oameni

21:01 - Se tine un moment de reculegere in fata sediului MAI, transmite corespondentul Ziare.com.

Se striga "Jos penalii!" si "DNA sa vina sa va ia!".

20.52 Coloana a ajuns aproape de MAI. Oamenii striga Analfabeta!

20:40 - La Cluj au iesit in strada aproape 100 de persoane. Oamenii au scris cu creta pe zona pietonala #112 si #19 ore. De asemenea, ei au afise cu mesaje precum "#19 ore", "Coruptia e unealta KGB, coruptii sunt si tradatori" sau "Cine raspunde? Unde e dreptatea", informeaza Mediafax.

20:35 - Cei care marsaluiesc in Capitala striga "PSD, ciuma rosie!" si cer anticipate. "Ce vrem noi e si pentru voi!" este mesajul transmis de participanti celor care stau pe margine si se uita la ei.

20:30 - Marsul din Bucuresti continua. Oamenii striga "Criminalii!" si "Demisia!". Se mai scandeaza "Justitie, nu coruptie!" si "Copiii nostri in viata nu sunt in siguranta". Coloana nu este strajuita de jandarmi, ca de obicei, transmite corespondentul Ziare.com.

20:10 - In Bucuresti se pleaca in mars catre sediul Ministerului de Interne, transmite corespondentul Ziare.com. Se huiduie copios si sa scandeaza "Jandarmeria apara hotia!", "Demisia!" si "Colectiv!".

 
20:20 - In jur de 30 de persoane s-au adunat la Casa de Cultura din Alexandria

"Plang pentru tara mea. Nu am cuvinte. Ce s-a intamplat cu Alexandra e dovada clara ca tara asta e mumificata. Nu stiu daca mai avem vreo sansa si nu vad cum ar putea sa se schimbe lucrurile altfel decat schimband tot. Din temelii", a declarat, pentru MEDIAFAX, Cristina Chirita.

Conform Mediafax, oamenii au fost nemultumiti si de faptul ca pe toata durata derularii evenimentului muzica vesela a sunat din boxele amplasate de primarie in oras: "Ce e cu muzica asta? Nu e cumva un moment tragic pentru intreaga tara? Nu puteau si ei sa opreasca muzica macar azi? Sau sa o dea mai incet? Vedeti? De asta nu merge nimic in tara asta. Ca nu ne respectam nici mortii".

Proteste similare au loc si la Brasov sau Braila, unde oamenii au venit cu candele si flori.

19:50 - Un barbat aflat in Piata Victoriei a fost saltat de jandarmi, fiind considerat instigator, transmite corespondentul Ziare.com.

19:20 -Câteva sute de bucureșteni au venit sâmbătă seară în Piața Victoriei pentru a participa la un protest tăcut organizat de patru organizații civice.

 Oamenii au aprins lumânări în memoria Alexandrei, fata de 15 ani răpită în Caracal, și poartă pancarte anti-guvernamentale.

În Piața Unirii din centrul orașului Iași are loc sâmbătă seara un protest în memoria fetei răpite din Caracal și împotriva corupției.

Vezi mai jos imagini transmite LIVE de Rezistența TV:

Mai multe proteste au fost organizate pe Facebook in diverse localitati din tara, in semn de solidaritate cu fetele rapite si date disparute la Caracal si pentru a atrage atentia institutiilor statului ca trebuie luate masuri pentru ca astfel de tragedii sa nu se mai intample.

Sambata, principalul suspect, Gheorghe Dinca, a fost mai intai retinut si apoi arestat preventiv pentru 30 de zile. Sambata seara el a fost dus de politisti la locuinta sa pentru continuarea cercetarilor. Barbatul continua sa nege toate acuzatiile care i se aduc.

In Bucuresti, participantii la protest sunt asteptati de la ora 19 in Piata Victoriei, de unde se va porni in mars spre Ministerul de Interne.

18:49 - La Cluj, toti cei interesati sunt asteptati sa se stranga la Monumentul Memorandistilor.

"Azi iesim pentru Alexandra. Copilul ucis la Caracal din cauza statului roman.
Azi iesim impotriva indiferentei celor de la putere. A incompetentei lor, a lipsei de empatie.
Azi iesim sa le spunem ca ne-am saturat de ei.
Ca nu ii mai suportam.
Ca ii uram pentru ca ne omoara zi de zi.
Si, cel mai grav, ne omoara copiii.

Ei ne omoara pe noi!
Prin indiferenta, prin neprofesionalismul, prin nepasarea lor.
Prin TICALOSIA lor!
Azi iesim pentru Alexandra!", au scris organizatorii pe pagina special dedicata evenimentului.

 18:36 - La Iasi, mai multe persoane au venit ca sa aprinda lumanari si sa tina momente de reculegere in memoria fetelor disparute. Cei prezenti discuta despre ceea ce s-a intamplat la Caracal.

18:25 - "Iarta-ne, Alexandra!" este numele actiunii organizate de Aradul Civic.

"De ani buni nepasarea, abuzurile si coruptia au fost factori importanti in haosul acesta. Cazul Alexandrei ne demonstreaza DIN NOU urmatorul lucru: CORUPTIA SI INCOMPETENTA UCID! (...) La ora 19 in fata Primariei ne intalnim sa aprindem o lumanare, sa aducem o floare si sa avem un gand bun pentru Alexandra, tanara de 15 ani, care astazi nu mai este printre noi", se arata pe pagina evenimentului.

18:20 - Incepand cu ora 18.00, sunt asteptati in fata Casei de Cultura din Alexandria toti cei care doresc sa aprinda o lumanare in memoria fetelor disparute la Caracal si sa-si exprime nemultumirile la adresa unui stat incapabil sa-si protejeze cetatenii. Evenimentul poarta numele "Tacere in memoria Strigatului Alexandrei in noapte".

18:10 - La Craiova a fost afisat un banner urias prin care se cere pedeapsa cu moartea pentru criminali.










Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina