LIVE România PROTESTEAZĂ! Mii de oameni în Piața Victoriei! Manifestări în toată țara

LIVE România PROTESTEAZĂ! Mii de oameni în Piața Victoriei! Manifestări în toată țara

Manifestanti au iesit duminica seara, de la ora 18.00, in Piata Victoriei din Capitala, pentru a participa la un protest de amploare impotriva Guvernului si a aliantei PSD-ALDE. Florin Bădiţă, fondatorul paginii „Corupţia ucide“, a distribuit o postare referitoare la proteste, în care un utilizator acuza că sunt blocate paginile de Facebook ale celor care merg la proteste. Această postare a fost, la rândul ei, blocată.

Urmareste LIVE TEXT principalele momente ale protestului de duminica:

20:00 Digi24: Sunt 20.000 de oameni la protestul de la București. Bulevadrul Magheru este complet blocat.

19.58: Intreg bulevardul Magheru e blocat, nu se circula pe nicio banda

19:56 - Georgian Enache, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei, a declarat la Digi24, intrebat fiind daca e normala prezenta jandarmilor calare la protest, ca acestia "au fost de-a lungul timpului la toate manifestatiile, in fiecare duminica".

"Ei participa la fiecare dintre manifestatiile care au loc in spatiul public", a mai spus el, mentionand ca sunt in Piata Victoriei, in acest moment, "in jur 20 - 25 de cai si calareti".

19:51 - Filozoful si eseistul Mihai Sora, in varsta de 101 ani, participa, duminica, la Alba Iulia, alaturi de peste 200 de oameni, la proteste. La sosirea la protest, Mihai Sora a primit aplauze din partea celor prezenti, arat Mediafax.

Intrebat daca este important sa aparam justitia, Mihai Sora a raspuns: "Bineinteles. Ce ne-am face fara justitie? Am ajunge sa ne conduca hotii si ticalosii daca nu exista justitie".

Intrebat ce mesaj transmite protestatarilor, acesta a spus: "Le urez ca protestele lor sa fie incununate de succes si in orice caz sa nu se lase".

19:49 - Cateva sute de persoane protesteaza si in fiecare dintre orasele Buzau, Timisoara, Constanta, Craiova.

19:43 - Peste 1.500 de persoane protesteaza in Piata Unirii din Cluj-Napoca, unde s-a deschis Targul de Craciun, acestea scandand "Dragnea nu uita Romania nu-i a ta" si "Demisia". Pe fundal se aud colinde si se citesc povesti cu Mos Craciun, arat mediafax.

Pe bannerele si afisele protestatarilor se pot citi mesaje precum "Noi suntem statul paralel, Dragnea nu ai viza in el", "Toti pentru justitie", "Va jucati cu focul, curand mamaliga va exploda", "Curaj DNA vino si ii ia". Oamenii scandeaza "Nu vrem sa fim condusi de hoti", "Parlament penal mars la tribunal", "Dragnea si Tudorel sunteti statul paralel", "Hotii la racoare, nu la guvernare", "Tariceanu sobolanul".

In timp ce intr-o parte a pietei se protesteaza, in alta parte se canta colinde si se citesc povesti despre Mos Craciun.

Protestatarii vor merge si in mars prin centrul orasului.

19.52: Bucuresti: Multimea de manifestanti ajunge acum la Romana

19.47: La Constanta s-a dublat numarul protestatarilor. Peste 700 de persoane merg spre sediul PSD scandand impotriva lui Liviu Dragnea. Sunt, din nou, tineri si oameni de varsta a doua deopotriva, parinti cu copii in carucioare si biciclisti. Multimea e pestrita din punct de vedere al varstei si ocupatiilor, semn ca nemultumirea a atins toate categoriile sociale.

19.44: Multimea de manifestanti aflati in mars ocupa tot bulevardul Lascar Catargiu. Sunt tensiuni cu jandarmii, in special cu cei calare. Se huiduie si se striga "Fara violenta"

19.41: Momente tensionate in Bucuresti, pe Lascar Catargiu, cand manifestantii au fost contrati de jandarmii calare. Unii jandarmi au intrat cu caii in multime, potrivit unor participanti la protest. In cele din urma, protestatarii au ocupat ambele sensuri de mers ale Bd. Catargiu si marsaluiesc dinspre Victoriei spre Romana


19:40 - Peste 1.000 de oameni protesteaza si la Iasi, in centrul orasului, manifestantii scandand lozinci impotriva PSD si a Guvernului Tudose.

Oamenii s-au adunat in Piata Unirii din Iasi incepand cu ora 18.00, avand steaguri tricolore si ale Uniunii Europene. Numarul lor e in continua crestere.

Protestatarii scandeaza "PSD, ciuma rosie", "Hotii, Hotii", "Legile voastre, niste dezastre" si "Jos, jos jos, Guvernul mincinos". Pe pancarte se poate citi, printre altele, "Demisia","Terminam ce-am inceput in 89" si "Vrem la guvernare doar pe cei fara dosare".

19:39 - Numarul celor care protesteaza in municipiul Sibiu a ajuns la 5.000, arata Mediafax. Oamenii au pornit in mars pe strazile din oras, pe un traseu de circa cinci kilometri, urmat si la protestele din luna februarie.

Oamenii scandeaza lozinci impotriva Guvernului, a PSD, a lui Liviu Dragnea, dar si a lui Calin Popescu Tariceanu. In plus, manifestantii cer alegeri anticipate.

19.37: Bucuresti: Desi majoritatea oamenilor au plecat in mars, in Piata Victoriei au ramas peste 1.000-2.000 de oameni, iar alte grupuri au plecat spre metrou sau in alte directii

19.28: Nu toata lumea pleaca din Piata. Sunt peste 12.000 de manifestanti in Capitala

19.26: Manifestantii din Capitala pleaca in mars spre Parlament

O parte dintre manifestanti au anuntat plecarea in mars spre Parlament, insa altii au vociferat nemultumiti. Dar multimea o ia din loc, pe Bd. Lascar Catargiu, spre Palatul Parlamentului

 19.25: Constanta: Cel mai mult se striga impotriva PSD si lui Liviu Dragnea. Vremea e buna, numarul protestatarilor creste. Se pleaca spre sediul PSD, pe acelasi traseu cunoscut protestatarilor inca din iarna trecuta.

19.23: Intrebarea serii la Iasi, unde s-au strans peste o mie de protestatari: Cine a votat hotii?

19.08: In Capitala numarul protestatarilor a atins circa 10.000

19.06: Constanta: In fata Prefecturii, in jur de 300 de constanteni scandeaza foarte galagios impotriva legilor justitiei. S-a scandat si impotriva lui Radu Mazare si Nicusor Constantinescu: "Mazare si Nicusor, in acelasi dormitor!".

Constantenii flutura steaguri tricolore si fluiera. E un zgomot asurzitor de vuvuzele. Protestatarii striga si "Bucuresti, nu uita, Constanta e de partea ta!", "Ati reusit, ne-ati unit!", "Vrem justitie, nu coruptie!"

19.01: In acest moment, multimea e desfasurata in Piata Victoriei din Capitala pe o suprafata de circa 9.000 mp. Centrul pietei e ocupat, la fel si portiunea de bulevard de la Intrarea pe Calea Victoriei si pana in fata muzeului Antipa. Practic, in afara de bucata de bulevard din fata Guvernului si zona parcarii, peste tot sunt grupuri de manifestanti

18.58: Sunt 200-300 de manifestanti si la Ploiesti. Ei striga "Iesiti din casa daca va pasa!". Protestatarii sunt acum in centrul orasului si urmeaza sa mearga la sediul PSD

18.45: Si la Brasov s-au adunat, in fata Prefecturii, cateva sute de oameni. Ei scandeaza "PSD, ciuma rosie" si "DNA sa vina sa va ia". In zona de protest se circula normal

18.42: Aproape 6.000 de manifestanti in Piata Victoriei din Capitala. S-a inchis traficul si dinspre Stefan cel Mare spre Bd. Mihalache

18.40: Oamenii protesteaza, in ploaie, si la Cluj-Napoca - Actual de Cluj

18.35: Circa 200 de oameni in strada la Bistrita

18.32: Aproximativ 500 de manifestanti in Piata Unirii din Iasi

18.30: A fost intrerupt traficul dinspre Soseaua Kiseleff si Bd Aviatorilor spre Calea Victoriei. Peste 3.000 de manifestanti la acest moment

18.26: In randul oamenilor din Piata au aparut discutii referitoare la desfasurarea protestului. Unii sustin pornirea in mars, in jurul orei 19:30, spre Parlament, in timp ce altii nu sustin ideea, motivand ca protestul s-ar rupe astfel

18.21: Peste 2.000 de protestatari la acest moment in Capitala

18:19 - Protestatarii s-au adunat si la Galati, Brasov, Sibiu, Iasi si Constanta.

18:18 - La Cluj-Napoca ploua la aceasta ora, asa ca protestatarii sunt invitati sa vina cu umbrele si pancarte in folie.

18.17: Numarul de manifestanti creste de la minut la minut. Dinspre metrou vin grupuri mari, iar cateva sute de persoane stau pe trotuarul de la Muzeul Antipa

18.13: Circa 1.000 de persoane in Piata. Se scandeaza "Nu scapati!"

 18.07: In piata e si o "pancarta" ce il infatiseaza pe presedintele Iohannis, imbracat in haina rosie, referire la momentul din luna ianuarie cand seful statului s-a alaturat protestatarilor.

 18.02: Circa 400-500 de oameni deja adunati la ora 18.00. Numarul manifestantilor creste rapid, multi oameni vin dinspre metrou si de pe bulevardele adiacente Pietei Victoria.

Se scandeaza "Demisia!" si "Justitie, nu coruptie!".

Sunt agitate foarte multe pancarte, drapelul Romaniei, dar si steaguri ale unor tari occidentale, precum SUA, Germania sau steagul UE.




Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”